"Rettegtem, hogy soha többé nem látom a fiamat" - Franciaországba vitték a kis Bencét

Forrás: AFP/Photononstop -
rendőrség Franciaország gyermek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Franciaországban találták meg a hatéves Szalai Bencét, akit vasárnap óta keresett a rendőrség. Édesapja és a nagyszülei nagyon aggódtak érte.

Bence az édesapjánál volt láthatáson, amikor váratlanul megjelent a gyermek édesanyja egy ismeretlen férfival, és szó nélkül elvitte őt. Bence édesapja, Szalai László, először úgy gondolta, hogy a közös gyerekükkel Andrea a nagyszülőkhöz megy, de a nőnek más terve volt - tájékoztat a Blikk.

Illusztráció Forrás: AFP/Photononstop

"Rögtön felhívtam, és kértem, hogy azonnal hozza vissza a gyereket, aki az én felügyeletem alatt volt ezen a hétvégén. Erre letette a telefont, aztán ki is kapcsolta" - mesélte döbbenten Bence apukája.

A férfi azonnal hívta a rendőrséget, mert úgy gondolta, rövid időn belül még elkaphatják az osztrák rendszámú fehér Jeep-et, a rendőrségen viszont arra kérték, hogy tegyen feljelentést. Andrea több nap után sem reagált a hívásokra és az üzenetekre, de egyik kollégájának üzent, hogy külföldön van, és pénz kellene neki.

Ezután László és családja megosztotta Bence és anyja fényképét közösségi oldalukon, és több csoportban is, hogy a kisfiú mielőbb előkerüljön.

"Szerintem a rengeteg megosztást és közös fotót is látta Andi, amitől biztosan megijedt, hogy komoly következményei lehetnek az eltűnésüknek. Franciaországban voltak akkor már, és egy ottani gyámhivatalban hagyta Bencét, akiért nagypapája indult el. Várhatóan ma érnek haza, de tegnap azt a hírt kaptuk, hogy a fiam már egy kórházban van megfigyelésen" - mesélte László.

A nagyszülők szerint Andrea pillanatnyi zavarában vitte el a gyermeket, nem akart rosszat. Az anya azonban hivatalosan már nem is látogathatná gyerekeit, a bíróság pszichológiai vizsgálatokra kötelezte.

"Sosem elleneztem, hogy a gyermekünk anyjával legyen. Ezentúl félnem kell majd, hogy a kisfiam bármikor eltűnhet?" - aggódott az apuka. "Most is rettegtem, hogy soha nem látom viszont."

László egyedül abban bízik, hogy Bence kirándulásnak fogja fel az utat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.