A legstílusosabb filmes hotelek

hotel Az Ördög Pradát visel film Elveszett jelentés enteriőr Hollywood A tetovált lány Szex és New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Oscar okozta izgalmak után időzzünk még el egy kicsit a filmek világánál - az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a legimpozánsabb luxushoteleket, amelyek akár mellék-, akár főszereplőként, de visszaköszöntek már népszerű hollywoodi alkotásokban.

Elveszett jelentés

A Scarlett Johansson által megformált Charlotte egy arcátlanul fiatal, unatkozó feleség, aki Bill Murray karakterével, a filmsztár Bob Harrissal egy tokiói luxusszálló bárjában találkozik, ebből a véletlen találkából pedig rövidesen meglepő, titokzatos barátság szövődik. A felvételek a valóságban is egy tokiói szállodában zajlottak, egészen pontosan a The Park Hyatt Tokyóban. A forgatás különlegessége volt, hogy bár a filmben a két szereplő külön szobákban lakott, valójában az összes jelenetet ugyanabban a lakosztályban vették fel. Charlotte szobája volt a lakosztály hálószobája, míg Bob szobája az előszoba.

The Park Hyatt Tokyo Forrás: tokyo.park.hyatt.com

Az ördög Pradát visel

Meryl Streep, alias Miranda Priestly egy lehetetlen küldetés elé állítja Anne Hathaway karakterét, Andrea Sachst: szerezze meg ikerlányai számára a még kiadatlan Harry Potter-könyv kéziratát. Andrea a sikeres és nem mellesleg hihetetlenül sármos író, Christian Thompson segítségét kéri, aki összeköttetéseinek hála megkaparintja a kéziratot, majd a St. Regis New York Hotelben található King Cole bárban át is adja azt Andreának.

A King Cole bár a St. Regis New York Hotelben Forrás: stregisnewyork.com

Szex és New York

Az ikonikus szinglisorozat utolsó két epizódja Párizsban játszódik: Carrie hátrahagyja New Yorkot orosz szerelme, Petrovsky miatt. Petrovsky a Hotel Plaza Athénée-ben foglal kettőjüknek szobát, Carrie-t pedig azonnal lenyűgözi a szobájából az Eiffel-toronyra néző káprázatos kilátás - ekkor még nem is sejti, hogy hamarosan megtapasztalja majd Párizs árnyoldalait.

Hotel Plaza Athénée Forrás: fivestaralliance.com

A tetovált lány

A David Fincher rendezte Stieg Larsson-adaptációban név szerint is megemlítik a zürichi ötcsillagos Dolder Grand Hotelt, amikor a recepciós fogadja a Rooney Mara által játszott Lisbeth Salander karakterét.

Dolder Grand Hotel Forrás: thedoldergrand.com

Made in Hollywood

Sofia Coppola filmje a Stephen Dorff által megformált hollywoodi színész, Johnny életéről szól, aki egy luxushotelben tengeti ösztönöktől vezérelt életét. Partiról partira jár, de valójában már a naponta váltogatott, modelltestű szeretőit is unja. A film számos jelenetét a milánói Hotel Principe di Savoiában forgatták, annak is az elnöki lakosztályában.

Hotel Principe di Savoia Forrás: principedisavoia.hotelsinmilan.it

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.