Klasszikus újratöltve: ezek a legfinomabb egészséges fasírtok

cukkini gomba padlizsán fasírt bulgur csicseriborsó egészséges répa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyszerű összeállítani, szendvicsbe és főételként is isteni. Most három vega fasírtot mutatunk nektek, amelyek még a húsevők körében is nagy sikert fognak aratni.

Csicseriborsós gombafasírt

Forrás: Dreamstime
  • 50 dkg gomba (lehet vegyesen csiperke és különböző szárított gombák)
  • 1 teljes kiőrlésű zsömle
  • 3 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg csicseriborsó
  • őrölt kömény
  • só, bors

A gombát és a vöröshagymát vágd fel apróra, majd kezdd el pirítani őket pár csepp olajon. Ahogy a gomba megpuhul, vedd le a gázról. A zsömlét közben áztasd be egy kevés vízbe, és turmixold össze a csicseriborsót, amiből egyszerűbb konzervet venni, mivel a főzési ideje meglehetősen hosszú. A konzerv csicseriborsó viszont máris mehet a turmixba. Ha kihűlt a gomba, rakd egy tálba, majd tedd hozzá a kinyomkodott zsemlét, a csicseriborsót és a tojásokat. Sóval, borssal és egy késhegynyi őrölt köménnyel fűszerezd. Zsemlemorzsában forgasd meg a kis gombócokat, és mehetnek is a forró olajba.

Répás-cukkinis fasírt

Forrás: Dreamstime
  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg répa
  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg szezámmag
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Reszeld re a cukkinit és a répát, majd sózd be, és hagyd állni őket. 10-15 perc múlva nyomkodd ki egy kicsit, és add hozzá a zabpelyhet, a szezámmagot, a tojást és a fűszereket. Kicsit hagyd állni, hogy a zabpehely megszívhassa magát, majd formázz kis golyókat, amiket forgass meg zsemlemorzsában, és süsd ki őket forró olajban.

Padlizsános bulgurfasírt

Forrás: Dreamstime
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 15 dkg bulgur
  • 5 dkg ementáli sajt
  • 1 tojás
  • friss koriander
  • fokhagyma
  • só, bors

A padlizsánt vágd félbe, vagdosd be a húsát, majd tedd be 200 fokra, és süsd puhára. Közben a bulgurt is tedd fel főni. Amikor elkészültek, a padlizsán húsát aprítsd össze, tedd hozzá a bulgurt és a reszelt sajtot. Majd add hozzá a tojást is, és fűszerezd fokhagymával, sóval, borssal, korianderrel. Ha összeállt, forgasd meg a kis fasírtokat zsemlemorzsában, és süsd ki forró olajban.

3 étel, ami teljes kiőrlésű változatban finomabb

A májusi hónap kihívása szerint csak teljes kiőrlésű termékeket fogyasztunk. Ez nem is annyira nehéz feladat, mint az ember elsőre gondolná, hiszen már a pékségek és a boltok is rengeteg ilyen áruval várják a vásárlókat, ráadásul az otthoni sütés-főzésnél is könnyen lecserélheted a hagyományos lisztet. Nézzük, melyek azok az ételek, amelyek teljes kiőrlésű liszttel is isteni finomak. Olvasd el a Life.hu cikkét!
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.