Ezért válunk meg műmellünktől – Hírességek is színt vallanak

mell plasztika mellműtét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyértelmű, hogy miért rakatjuk be, de vajon miért válunk meg tőle?

Manapság már nem számít akkora durranásnak, ha valakinek műmelle lesz. Míg egy időben a szülést követő időszakban volt sláger a pótcici, úgy ma már egyre többször hallani fiatalkorúakról is, akik szülői beleegyezéssel, nagyobb keblekről álmodozva fekszenek kés alá.

Bizonyos esetekben szó lehet valós esztétikai hiányosságokról, de gyakran csak divatból döntenek az operáció mellett a hölgyek. Olyan történetekről is hallani, ahol

pszichológiai ok

áll a dolog hátterében. Például kisebbségi komplexus, megfelelési kényszer, ami a médiából áradó tökéletes alakú nők látványa miatt alakul ki a gyengébbik nemben. Lehet esetleg párkapcsolati hatás is, hiszen a tökéletesség sugallata nemcsak a nőkhöz, hanem a férfiakhoz is eljut, akik ennek hatására vágyhatnak a tévében, újságokban látott szépségek hasonmására.

Katie Price Forrás: AFP

De mi lehet az oka annak, hogy sokan végül megválnak műidomaiktól? Többen is panaszkodtak derékfájdalmakra, ami a megnövekedett súly cipelésével jár együtt, ám a műtét előtt erre nem gondoltak. Tudomást szereztek egyéb olyan egészségügyi mellékhatásról, amiről addig nem tudtak. A nők sokszor nagyobb implantátumot helyeztetnek be, mint ami még harmóniában tud lenni a test többi adottságával, például magasság vagy testsúly. De az sem ritka, hogy az illető néhány évnyi cickóviselés után ráébred, hogy

semmit nem változott tőle az élete.

Nem érzi magát jobban attól, hogy nagyobb melle lett.

„Régi képeimet visszanézve észrevettem, hogy a mellméretem abszolút nem passzol az alakomhoz. Úgy néztem ki, mintha a nyakamba kötötték volna a cicimet" – vallotta Victoria Beckham.

"Már régóta vágytam rá, hogy visszakapjam testem természetességét, és egyáltalán nem bánom, hogy meghoztam ezt a döntést" – árulta el Pamela Anderson, akinek híresen nagy műmelle volt.

"Egyik nap arra ébredtem, hogy az egyik keblem jóval lejjebb lóg, mint a másik. Úgy gondoltam, ez bizonyára nem normális, ezért felkerestem az orvosomat, aki közölte, hogy az egyik implantátum szivárog. Ezért vetettem ki őket" – mesélte Sharon Osbourne.

/1611/Szt_r20161111174339

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.