praktikusotthon2017 intelligens otthon smart home okosotthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az okosotthonnak is nevezett Smart Home technikai és innovatív megoldások összessége. A házban működő valamennyi rendszer össze van hangolva, és központilag lehet irányítani, akár távolról is. Miért is jó ez nekünk? Erről lesz most szó.

A Smart Home egy komplex számítógépes rendszer, mely lehetővé teszi a ház lehető leghatékonyabb működését. Jelen van a fűtési és hűtési rendszerekben, az árnyékolástechnikában, a világításban, az audiovizuális eszközökben, biztonsági rendszerekben, sőt lényegében bármilyen technikai eszközben.

Amikor a ház nem érted, hanem veled együtt működik, nos, valahol ott kezdődik a science fiction világa.

A Smart Home helyetted cselekszik Forrás: Youtube

A számos kényelmi funkción kívül – be tudod állítani, hogy reggel, mikorra készüljön el a kávé -, számos gazdasági haszna is van egy ilyen rendszer kiépítésének. Az összehangolt, egymással kommunikáló alrendszerek lehetővé teszik, hogy mindig a leghatékonyabban működjön az otthonod. Ezzel rengeteg energiát és pénzt takaríthatsz meg.

Senki sem szeret télen hideg lakásba hazaérni, ám az egész napos fűtés pazarlás. Az intelligens otthonban mindkettőt elkerülheted. Egyszerűen csak kapcsold be távolról a ház fűtését, amikor hazaindulsz. Az okosotthon képes a különböző helyiségeket, különböző módon fűteni, illetve hűteni.

Biztonsági rendszerének köszönhetően, egy behatolás esetén azonnal értesítést kapsz, és akár mobilról is megnézheted a kamerák felvételeit, vagy épp mozgathatod őket. Kérhetsz otthonodtól ébresztés, mely nem merül ki az óra időben történő jelzésében; folyamatosan növeli az általad kiválasztott ébresztő hangerejét, elkezdi felhúzni a redőnyöket, felforralja a vizet a teádhoz.

Hihetetlenül hangzik, de az előre betáplált adatok alapján, némiképp még önálló döntéseket is képes hozni.

Egyszerűen csak kapcsold be távolról a ház fűtését, amikor hazaindulsz Forrás: Thinkstock

Ha leereszted az árnyékolókat, az intelligens rendszer az adott helyiségben felkapcsolja a világítást. Ha bekapcsolod a videólejátszó rendszert, a világítás átvált alacsonyabb fokozatra, vagy épp a redőnyök ereszkednek lejjebb.

Nem csak az otthonlétet könnyíti meg. A speciális hűtő tartalmát távolról is ellenőrizheted. Sőt, ha előre betápláltad annak az ételnek a receptjét, amit aznap vacsorára szeretnél elkészíteni, jelzi neked, ha a hozzávalókból valami hiányzik.

A Smart Home nagy előnye, hogy irányíthatod távolról, de betáplálhatsz automatikus változásokat is – idő vagy épp időjárás, hőmérséklet függvényében. A saját szokásaidhoz állíthatod be, hozzád alkalmazkodik.

Támogatott tartalom.

Helykihasználás felsőfokon - Lakások 50 négyzetméter alapterület alatthttp://www.life.hu/otthon/20170927-kis-lakasok-50-negyzetmeter-alapterulet-alatt-lakberendezes.htmlHa egy kis otthonról álmodsz, vagy épp már benne élsz, és szeretnéd a legtöbbet kihozni belőle, a következő belső terek egész biztosan le fognak nyűgözni. Bizonyítják, hogy a kreatív korlátok inspiráló áttörést eredményezhetnek. Ezek a kis, még az 50 négyzetmétert sem elérő lakások olyan tökéletes és egyedi belsőépítészeti megoldásokat vonultatnak fel, amelyekkel szinte már saját személyiséget nyernek. Otthon--A lakásvilágítás szerteágazó funkciója - beltéri fényforrások, lámpatestekhttp://www.life.hu/otthon/20170925-a-lakasvilagitas-szerteagazo-funkcioja-belteri-vilagitas-allolampa-csillar.htmlA jó világítás, a megfelelő lámpatestek rendkívül sokat adhatnak egy szoba atmoszférájához. Ám ugyanígy, a tökéletes belsőteret le is rombolhatják, ahogy eljön a szürkület. A stílus és a praktikum itt összeér, segítünk, hogy ez a te otthonodban is teljesüljön. OtthonThinkstock8 dolog, amit azonnal dobj ki a hálószobádból!http://www.life.hu/otthon/20170921-8-dolog-amit-azonnal-dobj-ki-a-haloszobadbol-nyugodt-alvas-almatlansag.htmlA hálószoba egy szentély, a pihenésé és a nyugodt alvásé. Ezt azonban sok olyan dolog zavarhatja, melyre szinte már kötelező kellékként tekintünk. Lehet, hogy a reggeli fáradságnak pár apró lépéssel véget vethetsz. Ebben segítünk most. OtthonOrigoA 21. századi belsőépítészet jelene – interjú Ring Miklóssalhttp://www.life.hu/otthon/20170914-belsoepiteszet-21-szazad-interju-ring-miklossal.htmlEgy budai kis hangulatos kávézóban találkoztunk Ring Miklós vezető-tervező belsőépítésszel. Épp csak leült, mikor szemével már végigpásztázta a helyet, és megjegyzett egy-két dolgot, melyet ő másként, vagy épp máshová tett volna. Hiába, aki szenvedélyesen szereti a szakmáját, az lényegében képtelen kilépni belőle. A Ring Studio tulajdonosával beszélgettünk. OtthonOrigoA szikla ereje ötvöződik a modern gondolatisággal ebben a belvárosi lakásbanhttp://www.life.hu/otthon/20170825-a-szikla-ereje-es-a-modern-gondolatisag-egy-belvarosi-lakasban.htmlEgy magyar otthon, mely belsőépítészetét tekintve abszolút kiérdemli a merész és a fantasztikus jelzőket. Ring Miklós vezető tervező, belsőépítész most egy olyan bravúrt mutat be, mely remekül érzékelteti a tér és elképzelés összehangolását. OtthonOrigoA jövő házai már a jelenben élnek - Beszélgetés Bényei István építésszelhttp://www.life.hu/otthon/20170817-a-jovo-hazai-mar-a-jelenben-elnek-beszelgetes-benyei-istvan-epitesszel.htmlKépzeld el, ahogy a gondolattól, a kottára írt hangjegyeken át, végül eljutsz a hangversenyterembe, ahol felcsendül a megírt, önmagával és a jelenlévőkkel is csodás összhangban lévő zenemű. Így lehet a legjobban szemléltetni Bényei István munkásságát, aki ma, egyike Magyarország legnevesebb építészeinek. Ő az, aki nem házakat, hanem otthonokat tervez és épít. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.