Nem adta el az otthonát, beépítették a társasházba - Őrült ingatlansorsok

Forrás: AFP -
építkezés ház ingatlan otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor valami nagyobb terv érdekében felvásárolják a környező házakat, hogy autópálya, bérházak, vagy épp irodaépületek kerülhessenek a helyükre. De vannak olyan tulajdonosok, akik bizony keresztülhúzták a befektetők terveit. Ezekből szemezgettünk.

1. Ennek a háznak a tulajdonosa nem állt kötélnek, még akkor sem, amikor 1 millió dollárt ajánlottak az ingatlanért. Ez a ház inspirálta a „Fel!" című animációs film alkotóit.

Edith Macefield nem állt kötélnek, még akkor sem, amikor 1 millió dollárt ajánlottak az ingatlanért Forrás: Wikipédia

2. Vera Coctail az első eladó ajánlatára hajlott volna. Helyébe egy kaszinót akartak építeni. Később azonban változott az eladó személye, és neki már nem akarta eladni, így körbeépítették a kis házat.

Vera Coctail végül nem volt hajlandó eladni otthonát; körbeépítették Forrás: Wikipédia

3. Egy melbournei modern társasház, mely egy régi stílusú otthont vesz közre. Tulajdonosa hajthatatlan volt az ingatlan eladása tekintetében.

Egy melbournei modern társasház, mely egy régi stílusú otthont vesz közre Forrás: reddit.com

TIKKU, avagy a kedvedre összeállítható mikroház

Egy finn vállalat Helsinkiben azt akarja, hogy a várostervezők újragondolják a lakóépületeket. Terveztek egy mikro-apartmant, mely lényegében bárhol felállítható, valamint igen kis helyigénnyel bír. Ez lenne a jövő? Abszolút elképzelhető.

4. Egy karcsú, gótikus stílust idéző ház, mely két robosztus épület között áll. Igen, a tulaj itt sem akarta eladni otthonát.

Egy karcsú, gótikus stílust idéző ház, mely két robosztus épület között áll Forrás: ephemeralnewyork.com

5. Randal Acker nem volt hajlandó eladni a kis viktoriánus házát, így körbeépítették.

Randal Acker nem volt hajlandó eladni a kis viktoriánus házát, így körbeépítették Forrás: Wikipédia

6. Kínában bizony nincs lehetetlen. Guangzhouban három család is nemet mondott otthonuk eladására, mivel kevesellték a felajánlott összeget. A várostervezőknek így körgyűrűt kellett építtetniük ahhoz, hogy a tervezett autóutak zavartalanul fogadhassák a forgalmat.

Guangzhouban a makacs tulajdonosok miatt a várostervezőknek körgyűrűt kellett építtetniük Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.