A kerti grillezés alapszabályai

Forrás: Shutterstock -
grillezés kerti sütögetés kerti parti grillsütő vissza a természethez grill
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt, a tavaszi nyárban rengeteg kerti grillezős képet látni a közösségi médiában. Ám nem mindegy hová teszed a grillsütőt, miként készíted elő a rá kerülő finomságokat. Ebben segítünk, hogy ne torkolljon katasztrófába a kerti sütögetés.

A kerti grillbázist mindig tedd távol a hátsó ajtótól, ablakoktól.

Sokan persze a teraszon élvezik a kinti sütést, de ők is a távolabbi sarkába tegyék. Persze, ha szeretsz még másnap is a grillhús illatára ébredni, úgy ne fogadd meg ezt a tanácsot. Amennyiben füves talajra teszed a sütőt, úgy mindig egyengesd el előtte, nehogy felboruljon két steak között. Az igen kellemetlen és tűzveszélyes is lenne.

Megtaláltad a megfelelő helyet? Ne feledd a kellő fényt se! Nemcsak nappal, de este is jólesik grillezni, félhomályban azonban könnyen odaéghetnek a finomságok, vagy netán megégetheted magadat.

Ha az alapszabályokat betartod, gondtalan és tökéletes lehet a kerti grillezés Forrás: Shutterstock

Nos, ha megtaláltad a legoptimálisabb helyet, gondolj az előkészületekre.

Persze megteheted, hogy a ház konyhájában készíted el a húst és a zöldségeket, de így a családi és baráti körből jó időre kizárod magadat. Épp ezért tervezz a grillsütő mellé egy kis pultot, ahol kényelmesen várakozhatnak a grillre kerülő alapanyagok, valamint odakerülhessenek a már kész, de még felszolgálás előtt álló ételek. Egy nagyobb szemetes sem árt, hogy a hulladékkal se kelljen beszaladgálni a házba.

Már nagyon jól állsz, hamarosan kezdődhet is a kerti grillparti, de egy utolsó lépés még hátravan. Ez pedig nem más, mint a biztonság. A felnőttek számára is veszélyes lehet egy forró grillsütő, ha kicsivel több sör vagy fröccs fogyott az este. A legnagyobb kockázatot azonban egyértelműen a gyerekek számára jelenti. Kíváncsiak, szeretnek segédkezni a felnőtt tevékenységekben, futkároznak, felhőtlenül és olykor meggondolatlanul játszanak. Épp ezért vagy zárd el egy kis kerítéssel, vagy mindig legyen egy felnőtt, aki a grill mellett áll, hogy ne történhessen baleset. Fontos továbbá, hogy sose hagyd felügyelet nélkül a grillt, miután a sütés befejeződött, de még forró. Egy hirtelen jött vihar akár fel is boríthatja.

Ezeket az alapszabályokat betartva gondtalan és tökéletes lehet a kerti grillezés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.