Verrasztó Evelyn: „Szép emlékekkel térek vissza a cívisvárosba”

Forrás: Verrasztó Evelyn -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Verrasztó Evelyn Európa-bajnok magyar úszó, olimpikon, ötvenkétszeres magyar bajnok. A világ számos helyén járt már, de ezúttal arról mesélt, melyek a kedvenc helyei itthon, Magyarországon. 
Forrás: Verrasztó Evelyn

Evelyn, az úszóversenyek kapcsán bejártad az egész világot, millió gyönyörű helyet láttál már. Ha Magyarországon kellene mondanod egy kedvenc helyet, mi lenne az?

Kedvenc helyem Magyarországon egyértelműen a szülővárosom, Budapest! Nagyon különlegesnek tartom ezt a várost, és szerintem a legszebb az egész világon. Fiatalabb koromban végig kellett autóznom az egész a rakparton minden reggel, hogy eljussak az edzésre és minden áldott nap megállapítottam – illetve ezt gondolom a mai napig is – hogy egy igazán gyönyörű városban élünk. Kevés hely büszkélkedhet ennyi nevezetességgel, látványossággal a világon. A mai napig szívesen teszem le az autómat és sétálom keresztül a várost bármikor, amikor van rá időm és gyönyörködöm az évszázadokon át kialakult belvárosban, vagy akár a Budai Várban, városképünk emblematikus építészeti remekművében.

Amikor el szeretnél szakadni egy kicsit a hétköznapok mókuskerekétől, gondjaitól, hová mész kikapcsolódni, feltöltődni?

Ha ki szeretnék szakadni a mindennapokból, a Balaton déli partja felé veszem az irányt, egészen pontosan Balatonfenyves felé, ahol van egy kis családi nyaralónk. Szerencsés vagyok, hogy a családom is és a párom is nagy rajongója a magyar tengernek, így mindig kellemes időt töltünk el itt. Nem csak nyáron, de az év összes évszakában megtalálhatóak vagyunk itt a szabad hétvégeken. Ez a város igazán békés, hatalmas strandjain pedig mindig remekül szórakozunk. A háta mögött elterülő Nagyberek őstermészeti rezervátumban kisvasúton nosztalgiázhatunk, míg a berki tavak tavirózsa-szőnyegének szépsége azt hiszem, bárki gondját feledtetni tudja.

Ha azt mondom, úszás: mi a legmeghatározóbb helyszín az országhatáron belül?

Az egyik legmeghatározóbb élményem az úszás terén Debrecenben történt. Itt nyertem ugyanis életem első felnőtt Eb-érmét, és úsztam országos csúcsokat rövidpályán, így természetes, hogy szép emlékekkel térek vissza a cívisvárosba. Több éven keresztül akár három, négy alkalommal is három héten keresztül edzőtáboroztunk itt, úgyhogy mondhatjuk, hogy igazán jól is ismerem a várost – a Békás-tó, a hatalmas állatkert, a 100 éves Apollo mozi, az Egyetem neobarokk főépülete és az angol stílusban tervezett monumentális parkja, a Nagyerdő hatalmas fenyői és kocsányos tölgyóriásai mindig kedvesek a szívemnek.

Ha eljönne hozzád egy nagyon kedves barátod Magyarországra és csak egyetlen helyet mutathatnál meg neki itthon, mi lenne az?

Ha egy barátom eljönne Magyarországra, Budapest mellett mindenképpen a Balatont mutatnám meg neki. Nem csak egy, hanem akár több várost is: a kilátásban gyönyörködni fonyódi hegyek tetejéről, vagy a tihanyi apátság mellől csodálni a naplementét csodálatos élmény, amit mindenképpen látnia kell annak, aki Magyarországra jön.

Vajon egy vérbeli blogger, influencer hogyan látja az országot? Chloe from the woods – alias Kovács Dorottya: te tudsz ezeknél szebb helyeket mutatni itthon?

Tudsz egy jobb helyet, mint amit mi ajánlottunk? Vagy még több inspirációra vágysz? Mutass egy jó helyet, találj egy még jobbat itt: hellomagyarország.hu

Forrás: hellomagyarország.hu

Tématámogatás. Készült a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.