bauhaus2018 terasz kerti bútor kert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A virágágyásokon túl, a frissen vetett fűmagokon át, a kerítés tövében növögető tujákig létezik egy csodavilág. A lehetőségek földjén a friss zöld és az üdítő élénk színek már hívogatnak téged is, hol napsütésben fürdetve, hol árnyékkal pihentetve. Közös érdek, hogy a téli álomból felébredve, fényét minél előbb visszanyerje: a kerted többet érdemel!

Az udvar minden háztulajdonos számára mást jelent. Van, aki a pihenést és a nyugalmat, van, aki a pezsgést és a társaságot találja meg benne. Legyen szó óvó törődéssel nevelgetett csodavirágról, vagy épp kismedencének helyet szorító ültetési rendről.

A kert és a ház éles ellentétben állnak egymással, ám van köztük egy összekötő híd, a terasz.

Talán épp ez a kettősség az, ami miatt gyakran kerül háttérbe. A kertben már ott virít az új gyep, a bokrok szépen megmetszve, el van tervezve a sziklakert helye, a gazok nem csúfítják a csodaszép virágágyást. No de, mi a helyzet a terasszal? Valóban egy retro műanyagszéken ücsörögve akarsz gyönyörködni a meseszép kertedben?

Virágládákkal és kaspókkal is fel lehet dobni a teraszunkat Forrás: Shutterstock

A felnőtt móka terepe

Ez a kert exkluzív szeglete. Ide akkor is ki lehet ülni, ha esik az eső, vagy perzsel a nap. Persze ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő esővetővel és napellenzővel legyen felszerelve, de adott esetben ezt a kettőt, egy nagy napernyő is helyettesítheti. A terasz padlóján akár mezítláb is lehet lépkedni, egy kerti papuccsal pedig könnyen meg lehet őrizni ezt a tulajdonságát. A növényeket sem kell nélkülöznöd, virágládák és kaspók széles választéka áll a stílusod rendelkezésére.

A teraszon az ember egyaránt érezheti magát kicsit bent és kicsit kint is. Ennek megfelelően érdemes a bútorokat és az egész atmoszférát megválasztani.

Pihenés

Kétségtelen, hogy a kert fő funkciója a kikapcsolódás, a relaxáció. Fogd fel úgy, hogy ez a privát parkod, úgy alakítod ki, ahogy számodra a legpraktikusabb. A teraszt érdemes alaposan kihasználni, nem csupán egy-két széket és egy kiselejtezett asztalkát kitenni. Add meg a módját: egy hintaágy, amin vasárnap délután kipihenheted a hét fáradalmait, egy fantasztikus 1-2 órás szundikálás keretén belül, egy állítható napozóágy, amin akár olvashatsz, köthetsz, koktélozhatsz is. Nem kell ezekből feltétlen újat venned, elég, ha a nyaralóból leselejtezetteket, régieket feldobod pihe-puha színes párnákkal.

Egy hintaágyon kipihenheted a hét fáradalmait Forrás: Shutterstock

Beszélgetés

A terasz remek lehetőséget teremt a társas élet megélésére. Nincs is jobb, mint egy jóízűt beszélgetni egy kényelmes kerti kanapén, fotelben ülve, időnként belekortyolni a limonádéba, közben nézni, ahogy a gyerekek kergetőznek a kertben. Már az esték sem kibírhatatlanul hűvösek, egy pléddel betakarózva, pár fáklyával megédesítve pedig kiváló alkalmat szül a romantikázáshoz is.

Étkezés

A terasz – ha kellően nagy – kiváló hely a grillezéshez. Akár hétvégi ebédről, akár hétköznapi vacsoráról van szó, a faszénen sülő hús és zöldség illata megalapozza a hangulatot. Fontos azonban, hogy legyen a grillsütő mellett egy kis pult, amin az előkészületek zajlanak, no meg persze egy megfelelő étkező asztal és hozzá kényelmes székek. Jó, ha az ember át tudja hívni a rokonait, barátait, szomszédait, hogy együtt merüljenek el a kulináris élvezetek mámorában.

A terasz kiváló hely a grillezéshez Forrás: Shutterstock

A te teraszod már készen áll?

A cikket támogatta a Bauhaus Szakáruházak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.