Gáspár Evelin: "Mindegy milyen múlttal rendelkezünk, képesek vagyunk kitörni a skatulyából"

Forrás: Instagram/evelingaspar -
Gáspár Evelin életmód vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Őszintén az életmódváltásáról.

„Itt járt Gáspár Evelin!"-fogadtak munkatársaim még nyáron a bisztróban. „Ízlett neki minden, és elmesélte, hogy vegán életmódra váltott...."- folytatták a beszámolót, és azonnal elhatároztam, hogy találkozom vele, mert ezt a történetet hallanom kell!

Csodálkoztam, mert emlékképeim között egy kissé duci, többnyire fejét lógató, durcás lányra leltem, mikor Evelinnel kapcsolatos benyomásaimat keresgettem. Persze az is feltűnt, hogy mekkora a különbség az akkori valóságshow kislány szereplője, és a mostani Instagram sztár között, akit ma már több tízezren követnek és bálványoznak.

Stőhr Gréta és Gáspár Evelin Forrás: Instagram/evelingaspar

Nemcsak megnőtt, de le is fogyott, külföldön tanult és élt, megtanult két idegen nyelvet, nemrég pedig diplomát is szerzett.

Késztetést éreztem, hogy bemutassam a történetét, de egy teljesen más szemszögből, mint ahogy megszokhattuk. Nem érdekelt, mit mondanak róla, mit olvastam, láttam, vagy hallottam. Fogtam, és egy mozdulattal kiürítettem a gáspárevelin címkével ellátott rekeszt a fejemből. Megsemmisítettem régi emlékeimet a tévéből, és csak erre a huszonnégy éves, szépséges, intelligens lányra akartam koncentrálni.

Nálam tiszta lappal indult.

Már a telefonban is nagyon kedves volt, és egyből igent mondott a megkeresésemre. Két perc sem telt bele, de mi máris ételekről beszélgettünk, növényi alapanyagokról, és arról, hogy miket is főzzünk együtt, egymásnak. Felajánlottam a konyhámat, hiszen ott minden adott lehet a kellemes délutánhoz, és ahhoz is, hogy közelebbről megismerjük egymást.

A délelőttöt kedvenc divatüzletében indítottuk, ahol megannyi szépséges ruha, virág, cipő vett minket körül, majd a rózsaszín falak közé észrevétlenül bekúszott egy kellemes budoár hangulat, és mint két régi ismerős, elkezdtünk ruhákat válogatni. Sminkekről diskuráltunk, majd mire belekezdtünk a beszélgetésbe már kellőképpen feloldódott a hangulat ahhoz, hogy őszintén tudjon mesélni. Visszaemlékezni gyermekkori nehézségeire, megosztotta gondolatait az önelfogadásról, önszeretetről, önállóságról, és arról, mostanra hogyan alakította ki a számára legmegfelelőbben tartható életmódot.

Evelin kedvenc divatüzletében, kellemes hangulatban indult a délelőtt Forrás: Instagram/evelingaspar

Megtudtam, hogyan lett egyik napról a másikra vegán a Mi az egészség? című film hatására. De vallott arról is, miért, és mennyi idő után választotta mindennek ellenére mégis a pescetáriánus(időnként halat is fogyasztó vegetáriánus) létet jelenlegi helyzetében.

Természetesen ezt is lehet kívülről erőltetni, de mint azt már tudjuk, ez semmiképpen sem tesz jót a gyümölcsnek.

Mindenesetre tetszett Evelin nyitottsága a növényi életmód irányába, és az, hogy nem zárta ki annak lehetőségét, hogy egy napon visszatér mindehhez. A nap fénypontja viszont még csak ezután következett!

A finom ételeknél sokkal többet is adott ez a nap Forrás: Instagram/evelingaspar

Melegedett a sütő, roppantak a zöldségek, sercegett az olaj, bugyogott a víz, és hogy ki kinek a kuktája lett, már egyáltalán nem számított. Az eredmény önmagáért beszélt.

Amikor elment, egy bomba robbanáshoz hasonló káosz uralkodott a konyhámban, de száz százalékig kijelenthetem. Megérte! Hiszen a finom ételeknél sokkal többet is adott ez a nap. Evelin nem csak a pozitív kisugárzását, az isteni cigánykenyere illatát, hanem a reményt is otthagyta a konyhámban, amely hiszem, hogy mindannyiunk lelkében kirajzolódik.

-vagy ahogy ő fogalmazott:

„A határ a csillagos ég! - és én hiszek neki.

Őszinte beszélgetésünket, és közös főzésünket, megnézhetitek a vadonatúj Great Life 4. adásában, a LifeTv-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.