245 grammal jött a világra, most hazaengedték a kórházból a világ legkisebb csecsemőjét

Forrás: AFP/Ho -
Születés otthon csecsemő család túlélés újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindössze 245 grammal jött világra a várandósság 23. hetében San Diegóban a kis Saybie. Az orvosok arra készítették fel a szülőket, hogy legfeljebb egy órát fog élni. Azóta eltelt 5 hónap, most hazamehetett a kórházból a szüleivel. 

A várandósság 23. hetében preeclamsiát diagnosztizáltak egy San Diegóban élő édesanyánál. A gyermekét világra kellett segíteni, aki mindössze 245 grammal született meg. Az orvosok szerint akkora volt, mint egy nagyobb alma vagy egy gyerekeknek szánt palackos víz – írja a Szülők Lapja.

Saybie-t örömmel búcsúztatták a nővérek Forrás: AFP/Ho

Az orvosok felkészítették a szülőket, hogy csak egy órát él majd a kicsit, ám azóta eltelt öt hónap, és ő még mindig küzd. Most hazaengedték a kórházból.

Saybie igazi küzdőszellemnek bizonyult Forrás: AFP/Ho

Saybie lett a világon a legkisebb súllyal született és életben maradt csecsemő. A fotókon a csöppség a kórházi nővérekkel látható, akik segítették őt a felépülésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.