Reggeli szokások, amik tönkrevágják a diétádat

Forrás: Shutterstock -
diéta reggel fogyás szokás hízás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondolnád, hogy néhány apró, ártatlannak tűnő reggeli szokás gátolhatja a fogyásodat? Eláruljuk, melyek ezek!

Túl sokat alszol

Valóban szükség van a pihentető alvásra, de a jóból is megárt a sok: amennyiben 10 óránál is többet alszol, azzal hamar súlygyarapodást érhetsz el. Ilyenkor ugyanis megemelkedik a szervezet kortizolszintje, ami fokozott éhségérzetet okoz.

Nem engeded be a napfényt

Reggel ébredéskor érdemes egyből elhúzni a sötétítőfüggönyöket és beengedni szobánkba a napfényt. Ennek nem várt pozitív hatása lehet: a reggeli napsugarak képesek fokozni az anyagcserét, ezáltal könnyebben lefogyhatunk. Ha viszont ezt nem teszed és sötétben öltözködsz, azzal hamar az ellenkezőjét érheted el.

Öltözködj napfénynél, ha teheted Forrás: Shutterstock

Túl keveset reggelizel

A diétázók hajlamosak arra, hogy reggelre alig esznek valamit, vagy pedig teljesen kihagyják az első étkezést. Pedig fontos lenne odafigyelni rá, egy egészségesen összeállított, gazdag reggeli ugyanis remek napindító, beindítja a az anyagcserét, tehát segíti a fogyást is – írja a BrightSide.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.