Hat év múlva akár a világűrben is nyaralhatunk - Épül az űrhotel

űrhotel űrturizmus nyaralás világűr űr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagyszabású, mondhatni hétköznapi űrturizmus nincs is olyan távol, mint hinnénk. A Gateway Foundation várhatóan az első olyan társaság lesz, amely megnyitja az űrt a turisták előtt, méghozzá egy kifejezetten erre a célra épített űrhotelben.

A tervek szerint, ez a projekt nem is várat magára sokat, ugyanis 2025-ben kívánják megnyitni a Von Braun Rotating Space Station-t a különleges vakáció szerelmesei előtt.

A Von Braun Rotating Space Station-t 2025-ben fogják megnyitni Forrás: The Gateway Foundation

Alatorre azt is hangsúlyozta, hogy bár az általános költségek miatt az űrturizmus csak a szupergazdagok számára lesz elérhető, a Gateway Foundation hosszú távú céljai közt szerepel, hogy pár év alatt ezt sokkal több ember számára tegye elérhetővé.

Fontos megemlíteni, hogy nem a sci-fi filmekből ismert futurisztikus űrállomást terveznek, a belső terek inkább hasonlítanak majd a szokásos szállodákhoz a Földön: természetes anyagok és színek a komfortosabb és otthonosabb érzésért.

A belső terek a szokásos szállodai hangulatot idézik majd Forrás: The Gateway Foundation

Az űrhotel vendégeinek teljes körű kiszolgálásban és kényelemben lesz részük – tehát távolról sem kell azokkal a problémákkal és lemondásokkal szembesülniük, mint a jelenkori asztronautáknak -, erről elsősorban a legkiválóbb ételek és a gravitáció gondoskodik majd. Számtalan olyan dolgot fog kínálni, amiket a mai luxus tengerjárók: éttermek, bárok, koncertek, filmvetítések és oktatási szemináriumok.

Az űrhotel vendégeinek teljes körű kiszolgálásban és kényelemben lesz részük Forrás: The Gateway Foundation

Az űrhotel célja, hogy hetente legalább 100 vendéget fogadjon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.