Nyílt levél a férjemnek, aki el akarja venni a gyerekemet

Forrás: Shutterstock -
házasság válás szülő férj gyermekelhelyezés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy olvasónk igen komoly témában íródott levelét olvashatod a következőkben, amelyben jelen van sértettség, féltékenység, bosszú és lélekromboló felnőttjátszma is, amelyben közös gyermekük biztonsága és szüleivel való későbbi kapcsolata a tét.

„Kedves »nem ismerek rád«, már csak papíron férjem!

12 évig voltunk együtt. Te most is azt mondod, még mindig szerelmes vagy belém, de én sajnos ezt már hosszú hónapok óta nem érzem irántad. Fontos vagy nekem, de a szerelem elmúlt. Nyilván ez is felelős azért, hogy valaki másba szerettem bele. Nem léptem félre – hiába is gondolod másként –, mindössze pár tartalmasabb beszélgetés következménye lett az, hogy hazaérve már nem találtam a helyemet, nem tudtam úgy közeledni feléd, ahogy addig.

Az érzéseimről nem tehetek, te mégis engem hibáztatsz. Így akarsz bosszút állni rajtam? Hogy ki akarsz tenni a lakásunkból, és bejelented, hogy a gyerek veled marad?

"Az érzéseimről nem tehetek, te mégis engem hibáztatsz" Forrás: Shutterstock

Az anyja vagyok, én hordtam a szívem alatt, én szültem meg, én ültem az ágya mellett, amikor beteg volt, te meg egyszerűen bejelented, hogy nem élhet velem. Hogy a bíróságon saját magadnak akarod majd a felügyeleti jogot, hiszen te jobb életszínvonalat tudsz számára biztosítani. Ugye nem hiszed, engedem, hogy a gyerekemet csak kéthetente hétvégente láthassam? Persze, többet keresel nálam, az enyémekkel ellentétben élnek a szüleid, akik tudnak neked segíteni, de ez nem jelenti azt, hogy elveheted őt tőlem!

Igaz, hogy a lakás a te neveden van, de a hitelt közösen fizettük. De tudod mit, kezdem akkor 40 évesen az egészet elölről. Nem érdekel. Kiveszek egy albérletet, ahol lesz neki is külön szobája, és lassan újra felépítem az életem.

Üzennél valakinek? Tedd a Life.hu-n keresztül!

Régóta nyomja már a szívedet egy feldolgozatlan sérelem? Név nélkül, mégis őszintén le szeretnéd írni a gondolataidat egy családi, munkahelyi problémával kapcsolatban? Írd meg nekünk az info@life.hu e-mail-címre, és öntsd ki a szíved!

Veled ellentétben én nem akarom, hogy elhidegüljön tőled. Felhoztam a közös felügyeleti jogot, hogy 1-2 hetet töltsön egyikünknél, majd a másikunknál. Így ugyanannyi időt töltene mindkét szülőjével. De nem, te sértettségedben a végsőkig el akarsz menni, csak hogy megbosszuld, már nem szeretlek.

Nem engedem, hogy elvedd a gyerekemet! Forrás: Shutterstock

Felfogtad egyáltalán, hogy ezzel a közös gyermekünknek ártasz? Komolyan el akarod vinni egy pszichológushoz, hogy kiderüljön, melyikünket szereti jobban? Megőrültél! Ő nem egy tárgy, ő egy törékeny kis lélek, aki 7 évesen még azt se igazán érti, hogy anya és apa miért nem köszön már egymásnak.

Nem, nem fogok addig elköltözni, amíg nem tisztáztuk, és meg nem állapodtunk a minimum közös gyerekfelügyeletben, mert nem büntethetsz a gyermekemen keresztül, ártva ezzel neki is!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.