A rózsaszín otthon nem csak a Barbie babák kiváltsága

nappali szoba pasztell otthon szín lakberendezés rózsaszín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rózsaszínt sokan gyerekesnek tartják, pedig számtalan árnyalata létezik, melyek más színekkel kombinálva kifejezetten illenek egy fiatalabb vagy akár érettebb nőhöz is. Igen, azt ki kell emelnünk, hogy a rózsaszín otthonok leginkább a „gyengébbik” nemre jellemzők, de akár egy modern férfi életterében is meg tudják találni az ilyen színű kiegészítők a helyüket.

A nappali mutatja meg legjobban, hogy ki is vagy valójában

Az otthon közepe – igen, ez a nappali. Itt lazítasz egy fáradt nap után, beszélgetsz a barátaiddal, táncolsz egy házibuliban, de itt gyűlik össze a család is. Nos, nézzük meg, mekkora különbségek is vannak a szimpla nappali és a családos nappali között. Olvasd tovább!

Pasztellcsoda

Ebben a nappaliban kétségtelenül a rózsaszín uralkodik, hiszen a kanapékon, a bárszékeken, egy teljes falrészen és a konyhai falfestményen is megjelenik. Mégsem hivalkodó, szépen belesimul a dizájnba. Ez egyrészt a letisztult formáknak és a hozzá kapcsolt színeknek köszönhető. A szürke mindig is imádta a rózsaszínt, éppúgy, ahogy a fehér. A világoszöld érdekes kontrasztot ad, egyfajta üdeséggel, érdekességgel ruházza fel az amerikai konyhás nappalit.

A rózsaszín otthon nem csak a Barbie babák kiváltsága Forrás: behance.net/anjeybabych

Feldobja a teret

Ez az ipari elemekkel játszó nappali túl jellegtelen lenne a fotelek erős, már-már korallra hajazó rózsaszín betétje nélkül. A betonmennyezet és a fehér fal tökéletes kiegészítőjeként jelenik meg a halványrózsaszín állólámpa is, és a natúr fapadló sem vonja magára a figyelmet. Belépve ebbe a szobába, azonnal a kényelmi funkciók tűnnek fel.

A kényelmes foteleken van a fő hangsúly Forrás: behance.net/anjeybabych

Két világ találkozása

A két eltérő szerepű helyiség ilyen formájú összenyitása mindig kockázatos. Választhatunk egységes dizájnt, de ebben az esetben számolnunk kell a túlzott egybeolvadással. A másik lehetőség a színekkel való játék – ilyenkor érdemes a formavilágot hasonlóan kialakítani. Példánkban adott egy minden felületet beborító világos, szinte babarózsaszín középső helyiség, amelyet két oldalról egy-egy világostürkiz szoba fog közre. A két szín remek harmóniát alkot, alapvetően kissé hideg érzetet keltve, de ez inkább teszi elegánssá a lakást, mint fagyossá.

A babarózsaszín és a halványtürkiz tökéletesen kiegészítik egymást Forrás: behance.net/anjeybabych

Összegyűjtöttünk pár itthon is kapható szuper rózsaszín lakberendezési terméket:

1. Sorento kanapé – abrabutor.hu 69.900 Ft, 2. Műszőr díszpárna – jysk.hu 5000 Ft, 3. Mennyezeti lámpa FOG mini – vidaxl.hu 29.999 Ft, 4. Vänskapling szőnyeg – ikea.hu 9990 Ft, 5. Velvetroz ülőkés tároló – kika.hu 7990 Ft Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.