Kiszáradt és kisebesedett a kezed a sok kézmosástól? Íme pár házi csodaszer, ami helyrehozza!

Forrás: Pexels.xom -
kézmosás kéz kiszáradt házi praktika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus újra megtanította az emberiséget kezet mosni - ám, arra senki sem készített fel bennünket, hogy a kezünk, egészen pontosan kézbőrünk mit szól majd mindehhez. Nos: kiszárad, repedezik, hámlik, sebes és fáj, amin bízony az egyszerű krémezés nem segít. Néhány házi praktika azonban jó eséllyel igen!

Miért érinti ennyire rosszul a bőrünket a túl sok szappanozás? Azért, mert a külső rétege zsírokból áll, amely külső védelmi pajzsként működik, és fenntartja a bőr természetes nedvességtartalmát. Ezt a természetes védőréteget - ahogy a koronavírusét is - a szappanhab lebontja kézmosás közben. Ha nem használunk kézkrémet, akkor a bőr berepedezik, ég, fáj, viszket, a meglévő bőrproblémák, mint például az ekcéma, rosszabbodhatnak.

Azok, akinek a zsíros, sűrű kenőcsök sem bizonyulnak elegendőnek, próbálják ki ezeket a házi praktikákat - a hatás nem marad el!

Íme 7 házikészítésű csodaszer, hogy kézfejed újra ápolt legyen!

1. Olajos dunszt

Erre a célra a szezámolaj a legjobb, de az olíva vagy a szőlőmag-olaj is tökéletes. Langyosítsuk meg egy kicsit, kenjük be vele a kezünket, húzzunk rá cérnakesztyűt, vagy egy pamutzokni, és hagyjuk a kezünkön minimum húsz-harminc percig, de a legjobb, ha egész éjszakára.

A sok kézmosástól kiszáradhat és kisebesedhet a kezed Forrás: Pexels.xom

2. A Kleopátra módszer

Kézfejünket áztasauk meglangyosított, magas zsírtartalmú tejbe, amítől a bőr felpuhul. A tej tápláló hatását már az első alkalommal érezheted, saját szemeddel meggyőződhetsz róla.

3. Nyugtató pakolás

  • 1 db krumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, és összetörjük. Hozzáadjuk az olívaolajat, langyosra hűtjük, majd a kezünkre kenjük, egy meleg, nedeves törülközőbe bugyoláljuk, és rajta hagyjuk 15-20 percig, majd langyos vízzel leöblítjük.

4. Hidratáló-tápláló pakolás

  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 tojás

Keverd össze a hozzávalókat egy tálban, majd vidd fel vastagon a kezeidre, és jó alaposan masszírozd be. Hagyd hatni 15 percig, aztán öblíts le langyos vízzel.

A további 3 szuper házi csodaszerért kattints a Mindmegette oldalára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.