6 szuper lakberendezési ötlet apró konyhákhoz

Forrás: unsplash.com -
kicsi konyha lakberendezés apró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell feltétlenül is alapterületű lakás ahhoz, hogy a benne található konyha apró legyen. Van azonban pár trükk a tarsolyunkban, amivel növelheted a térérzetet és funkcionálisan is jobb kialakítást érhetsz el.

6 tipp, amivel nagyobbnak érezheted a kicsi konyhát is

1. Fényvisszaverő felületek

Ez jelenthet a mosogató fölé tükörcsempét, fényesre polírozott krómfelületeket, lakkozott szekrényajtókat, rozsdamentes acél konyhai gépeket.

2. Használj világos színeket

Köztudott, hogy a világos színek nagyítják a teret, ami egy kis konyha esetében nagyon hasznos tud lenni. Használj fehéret és élénk pasztellszíneket, valamint a sötét tónusú fa elemeket mindig világos falszínnel kombináld.

A sötét tónusú fa elemeket mindig világos falszínnel kombináld Forrás: unsplash.com

3. A szerkények törjenek magasra

A falra szerelhető szekrények legyenek keskenyek, de érjenek akár mennyezetig. Ezzel magasabb tér érzetét keltheted.

4. Lecsukható asztal

A keskeny konyhák egyik nagy hátránya, hogy csak az egyik oldalon van pult, amin sok esetben még a mosogató is helyet kapott. Amennyiben nincs elég munkafelületed, úgy egy lecsukható asztalka a tökéletes megoldás, mivel használaton kívül nem foglal helyet.

A pult legyen az étkezőasztal is Forrás: unsplash.com

5. Többfunkciós pult

Az apró konyhákba érdemes olyan pultot tenni, ami egyben étkezőasztal is. Ezzel sok helyet megspórolsz, modern bárszékekkel pedig nem csupán kényelmet, de némi luxusérzést is csempézhetsz otthonodba.

6. Ne legyen elől semmi

A konyhai kisgépek, a liszt-, cukortárolók és hasonló konyhai kiegészítők kerüljenek a szekrényekbe. Nem csupán nagyobb szabad területet nyersz, de a konyhát is nagyobbnak fogod érezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.