Válságba került a brit királyi család

válság királyi család turizmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lord Chamberlain Earl Peel, a királyi udvar vezetője, figyelmeztette a királyi udvar alkalmazottjait, hogy idén a királyi család csak a turizmusból származó bevételekből összesen 18 millió fontot veszített el a világjárvány miatt.

Az Egyesült Királyság összes turisztikai látványossága bezárt a világjárvány miatt, amik alól nem kivételek a királyi paloták, amelyek jellemzően a nyári szezonra nyitják meg a kapuikat a turisták előtt, azonban idén nyáron ezek elmaradnak. Ennek következtében az alkalmazottai ideglenesen a fizetés nélkül maradhatnak.

Forrás: Getty Images/Indigo/Max Mumby

„ A válság sokféle módon tesztelte az alkalmazkodó képességünket, rugalmasságunkat és a felkészültségünket. Jelentős hatással volt az egész királyi udvarra. Habár, úgy tűnik, hogy az Egyesült Királyság túl van a fertőzések csúcspontján, nem tudni, hogy mikor kezd minden visszaállni a normál kerékvágásba. Azt feltételezzük, hogy még hetekig, sőt hónapokig is eltarthat, amíg vissza tudunk térni a rendes üzleti szokásainkhoz. Kétségkívül nagyon nehéz idő előtt állunk és megértjük, hogy sokan aggódnak a kialakult helyzet miatt." – olvasható a királyi család által küldött emailben.

2019-ben a Crown Estates 70 millió fontot szedett be a jegyvásárlásokból és a szuvenír tárgyakból, a Buckingham-palota éves bevétele többnyire 12 millió font körül mozog, a Windsori kastélyé 25 millió font, a Holyroodhouse-palota 5,6 millió fontot, a Royal Mews 1,6 millió fontot és a Clarence-ház évi 132,000 fontot hoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.