Hihetetlen, milyen ételekhez használnak vért - Galéria

vér gasztronómia galéria étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A véres hurkáról már mindenki hallott, és sokak nagy kedvence is. Ám a világ más tájain is találni olyan ételkülönlegességeket, amelyekhez bizony nem kevés vér szükséges.

A kínai fekete tofu vagy a thai Boat Noodles leves megszínezéséhez sertés- vagy kacsavért használnak. Ez még nem is lenne annyira szokatlan talán, az már viszont annál inkább, hogy Svédországban és Finnországban a palacsintába tesznek friss sertésvért hagymával, liszttel és fűszerekkel megspékelve. De az USÁ-ban ennél is továbbmennek: tojás helyett vérből készítenek fagyit.

Kattints a galériára, és nézd meg, milyen véres ételek léteznek még a világban!

Tiet CanhForrás: Shutterstockhttp://www.origo.hu/tafelspicc/galeria/20200714-verrel-keszult-etelek.htmlmiddleon1291968
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.