Íme, néhány mérgező étel, amit rendszeresen fogyasztunk

Forrás: Shutterstock -
mérgező paradicsom méreg fogyasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak olyan élelmiszerek, amik nagyobb mennyiségben, vagy helytelenül elkészítve mérgezőek lehetnek. Itt van néhány olyan étel, amivel jobb vigyázni!

1. Vörösbab

A nyers bab lektint tartalmaz, amely émelygést, hasmenést és hányást is okozhat. A vörösbabmérgezés elkerülése érdekében a babot csak alaposan megfőzve érdemes fogyasztani, a főzés felgyorsítása érdekében pedig érdemes főzés előtt több órára beáztatni.

2.. Alma-, cseresznye- barack- és őszibarack mag

Bármelyik gyümölcs magjának túlzott fogyasztása mérgező hatású lehet. Ezek a magok amygdalinot tartalmaznak: emésztés során, különösen ha összerágva kerül a gyomorba, akkor amigdalin hidrogén-cianiddá alakul. A mérgező szint eléréséhez nagyjából 2 csészényi magvat kell megennie, ez alatt elfogyasztva pánikra semmi ok.

3. Paradicsom

Talán a legmeglepőbb, hogy a paradicsom is szerepel a toxikus ételek listáják. A növény részei solakint tartalmaznak, ami nagy mennyiségben fogyasztva gastrointestinalis tüneteket, hallucinációkat, bénulást és halált is okozhat.

Soha ne fogyaszd el a paradicsom, burgonya, padlizsán leveleit és szárait.

Forrás: Shutterstock

(Forrás: napmintnap)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.