Vizsgálat indult Ellen DeGeneres műsora ellen, rasszizmussal vádolják a vezetőséget

Forrás: Daniel Leal-Olivas / AFP -
munkahely rasszizmus Ellen DeGeneres
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban arról számolt be a show egyik volt munkatársa, hogy milyen gonosz volt vele Ellen DeGeneres. Most pedig több kollégája is felszólalt, hogy tűrhetetlen módon bánnak velük a munkáltatóik, többek között rasszizmussal is megvádolták a vezetőséget. Vizsgálatot indítottak az ügyben.

Néhány hónapja arról számolt be a show egykori munkatársa, hogy Ellen DeGeneres minden nap kipécézett valakit magának, akivel aztán egész nap gonoszkodott. A következő napon pedig más „áldozatot" választott.

Most a műsor alkalmazottai tálaltak ki, szerintük ugyanis elviselhetetlen módon bántak velük a show-ban. Többek között arról számoltak be, hogy valakit azért rúgtak ki, mert elment betegszabadságra vagy temetésre kéredzkedett el – írta a New York Post.

DeGeneres show-ja ellen kivizsgálás indult. Forrás: Daniel Leal-Olivas / AFP

A Warner Bros elkezdte kivizsgálni az esetet, illetve annak is utánajárnak, igaz-e hogy a felső vezetőség rasszista megnyilvánulásokat tett az alkalmazottak felé.

„Sajnálom, de csak a fehér dolgozók nevét tudom" – állítólag ilyen és ehhez hasonló mondatok is elhangzottak.

Ezek a vádak ugyan nem Ellen DeGeneres személye ellen szólnak, de sok alkalmazott úgy véli, neki ügyelnie kellett volna arra, hogy ilyesmi ne forduljon elő.

Azzal kapcsolatban is felröppentek a pletykák, hogy a show megszűnik, ez viszont nem igaz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.