Közös volt a lábuk, mégis szétválasztották a sziámi ikreket - Videó

sziámi ikrek orvos szétválasztó műtét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kész csoda, hogy a sziámi ikrek életben vannak, az orvosok ugyanis 30 százalék esélyt adtak nekik, még amikor meg sem születtek. Az anya azonban nem akarta elvetetni őket. Erika és Eva Sandoval túl vannak a szétválasztó műtéten, és mindketten egészségesek, noha csak fél lábuk van.

Amikor a kaliforniai Aida állapotos lett, kiderült, hogy sziámi ikreket vár, ám orvossai az abortuszt javasolták, mivel csupán 30 százalékot jósoltak a túlélésükre.

A nő azonban úgy döntött, mindezek ellenére világra hozza a két kislányt, akik a mellkasuktól a medencéjükig voltak összenőve, és egy közös harmadik lábuk van – írta a Nuus.

Az ikrek egy szétválasztó műtéten estek át, amely 18 óráig tartott. Az operáció sikeres volt, Eva és Erika jól vannak, és szépen cseperednek, annak ellenére is teljes életet tudnak élni, hogy csak fél lábuk van.
A két kislány egészen különböző személyiség, de mégis imádnak együtt lenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.