Koronavírus: itt visszatér a vásárlási idősáv

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
nyugdíj idősáv koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több hónap után újra bevezetik az idősek vásárlási sávját Kiskunhalason is. A piacot kizárólag 11 és 12 óra között csak a 65 év felettiek látogathatják.

Szolnok volt az első település Magyarországon, ahol novemberben ismét bevezették az idősek vásárlási idősávját a piacokon, ebben az intézkedésben pedig Kiskunhalas követi őket. Délelőtt 11 órától 12 óráig csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak szerdán és szombaton- számolt be a Baon.hu.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 65. életévüket betöltött személyek saját választásuk alapján dönthetik el, hogy a számukra kijelölt 11 és 12 óra közötti védett idősávban vásárolnak a piacon. Ebben az egy órában rajtuk kívül csupán az ott árusítók és foglalkoztatottak tartózkodhatnak.

A piac reggeli nyitásától 11 óráig nincs korosztályi szabályozás vagy tilalom, vagyis a 65. életévüket betöltött személyek akkor is mehetnek vásárolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.