Otthagyta az iskolát, most százmilliókat keres videojátékkal a 16 éves fiú - Fotó

e-sport Benjy Fish videojáték iskola világbajnok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
15 évesen kezdett videojátékokkal játszani a most 16 éves Benjy Fish, aki rögtön az első versenyén világbajnok lett. Otthagyta a sulit és napi 12 órát e-sporttal foglalkozik. Az édesanyja mindenben támogatja őt.

Benjy Fish egy Sunbury-ben élő 16 éves tinédzser, akinek korábban egy térdprobléma miatt kellett abbahagynia a sportolást, ezután váltott át az e-sporta, amivel rövid idő alatt százmilliókat keresett. az eddig megszerzett vagyona 500 ezer font, ami közel 200 millió Ft.

Az édesanyja teljes mértékben támogatja a fiát és szeretné, ha nem egy rossz hobbiként gondolnának a videójátékokra az emberek - írja a ladbible.com.

"Otthoni tanulásra váltottunk, hogy több ideje maradjon játszani. Sok verseny ugyanis esténként, vagy éjjelente zajlik"

- mesélte az édesanya, Anne.

Benjy-nek komoly célja van a versenyekkel szerzett pénzösszeggel.

"Egy házat szeretnék venni a családomnak. Amióta nyolchónapos koromban elhunyt az édesapám, albérletben lakunk, ezért nagyszerű lenne, ha segíthetnénk"

- mondta a kamasz.

A fiú édesanyja, Anne Benjy mellett e-sport mentorként tevékenykedik.

"Főként a gyerekek videójátékra való igénye miatti megbélyegzéssel foglalkozom. Sokan nem tudják, hogy elképesztő mennyiségű készséget ad az e-sport: a gyerekek megtanulhatnak általa vezetőként működni, és a csapatszellemet is fejleszti

Csak kisebb hányadukból válik professzionális játékos – de ez a hagyományos sportoknál is pont így van. Egy egész infrastruktúra épült az e-sport köré, ami számtalan lehetőséget ad, a gyerekeknek, mindemellett felkészíti őket a jövőbeli karrierjükre" - mondta az anya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.