Varázsgombát szúrt be magának a férfi - A vérében gombák kezdtek kövekedni

Forrás: https://www.bbc.com/news/health-41608984 -
halál gomba varázsgomba kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfi abbahagyta gyógyszerei szedését, és varázsgombával akarta meggyógyítani magát.

A 30 éves, 1-es típusú bipoláris zavartól szenvedő férfi öngyógyításba kezdett, és megpróbálta magát a pszilocibint tartalmazó varázsgombából készült teával kezelni - írta meg a Sciencedirect.com.

A férfi korábban a varázsgomba terápiás hatásairól olvasott, ezért döntött úgy, hogy felforralja a gombát vízben, majd fültisztító pálcikán keresztül átszűri, és intravénásan beadja magának. Így is tett, napokkal később viszont letargikus hangulatba került, ment a hasa, émelygett, és vért hányt.

A férfi csak családjának köszönheti az életét, akik rögtön mentőt hívtak hozzá. A kórházban kiderült, hogy a befecskendezett gombák megtelepedtek az ereiben, és a véráramából táplálkozva növekedni kezdtek.

A férfi túlélte a mérgezést, de még sokáig gyógyszert kell szednie annak érdekében, hogy a gombák ne termelődjenek újra.

A varázsgombában egy pszilobicin nevű halucinogén, pszihoaktív alkaloid található. Forrás: https://www.bbc.com/news/health-41608984

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.