Korda György 82 évesen is napi két-három órát biciklizik: "Száz évre vagyok kalibrálva"

Forrás: Viasat3 -
Korda György Balázs Klári biciklizés bicikli sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 82 éves Korda György kora ellenére is igyekszik fitt maradni. Szükség is van arra, hogy az énekes jó formában legyen, hiszen a koncertekhez elengedhetetlen a jó állóképesség.

Korda György „A hétköznapok kapaszkodói" című podcastsorozatban mesélt először arról, hogy az utóbbi időben egyre többet foglalkoztatja az elmúlás gondolata. Az énekes arról beszélt, mennyire megrendíti, ha egy közeli barátja, pályatársa, vagy ismerőse távozik az élők sorából.

-folytatta az énekes, aki fiatalon sem az alkoholt, sem a cigarettát nem vetette meg. Mivel akkoriban hajnalban ért haza, és sokszor délig aludt, volt időszak, hogy a mérleg 100 kilót mutatott, 50 éves kora körül pedig komoly nehézséget okozott a fogyás.

Balázs Klári és Korda György Forrás: Viasat3

"Világéletemben egy állandó harc volt ez nekem. Egy alkalommal bementem a rádióba és találkoztam Hofi Gézával. Beszélgettünk és elpanaszoltam neki, hogy gondok vannak a súlyommal. Akkor azt mondta nekem: „Tudod hány sovány énekes van, akik senkit nem érdekelnek?" Igaza volt, valóban láttam példát erre az énekesek és a színészek között is – tette hozzá Gyuri bácsi, aki 82 évesen is sokat tesz azért, hogy formában tartsa magát.

– mondta a Bors megkeresésére Gyuri bácsi, aki a testét biciklizéssel, az agyát kártyával tartja fitten. Erre szüksége is van, hiszen elkezdett betelni a naptárjuk, és egyre több fellépésük lesz a közeljövőben.

Korda György Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.