Verték, megerőszakolták, férje arcon lőtte: a 25 éves nő mégis erősebb, mint valaha

Shakila Zareen fizikai erőszak családon belüli erőszak nők elleni erőszak bántalmazás gyermekházasság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 25 éves Shakila Zareen egy igazi túlélő. Afganisztánban született, gyermekházasságba kényszerült, megerőszakolták és 22 műtéten estek át, miután a férje arcon lőtte. Most arra használja a hangját, hogy az afgán nők jogaiért küzdjön. 

Shakila Afganisztánban született, de most Kanadában él. Nagy kemény gyerekkora volt, nem is emlékszik, hogy mosolygott-e valaha gyermekként. Megerőszakolták és verték a bátyjai, a férje és a sógora. 17 évesen arra kényszerítették, hogy egy idősebb férfihoz menjen feleségül. Mindig megkérdezte, miért verik őt, de erre csak a felháborodás volt a válasz: egy nő ugyanis nem hallathatta a hangját. Miután a férje megtudta, hogy a lány elment a rendőrségre, fegyvert ragadott és arcon lőtte a feleségét - adta hírül a BBC.

Shakila a kórházban először azt hitte, hogy ez csak egy rémálom, de hamar rájött, hogy ez már az élete része. Elhagyta családját és Kanadába költözött és minden szörnyűség ellenére szerencsésnek érzi magát. Használja a hangját és az arcát, hogy az afgán nők jogaiért harcoljon.

- mondta a bátor 25 éves nő, akit csak megerősített a fájdalmas múltja.

A Thomson Reuters Foundation által közzétett feketelistán már évekkel ezelőtt Afganisztán szerepelt, mint a világ legveszélyesebb helye a nők számára. A nők és lányok elleni fizikai, lelki, szexuális és családon belüli erőszak a mai napig mindennapos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.