Boldog akarsz lenni? Akkor hagyj fel ezekkel a szokásokkal!

Forrás: Shutterstock -
boldogság útjában áll mérgező szokások magazin változtass rossz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor mi magunk gátoljuk a saját boldogságunkat.

Mindenki boldog életre vágyik, amit az ember csak akkor érhet el, ha értékeli azt, amije van és elengedi azt, ami megfertőzi az érzelmeit. A boldogtalanság egy rossz szokás. Ha egyszer a boldogságot elérjük, nem örökre marad velünk. Számtalan szokásunk akadályoz meg bennünket abban, hogy boldogok legyünk. De ha tudatában vagyunk annak, hogy melyek ezek, egyszerűbb lesz felhagyni velük.

Nem szereted önmagadat

Az első és legfontosabb dolog, hogy szeresd magad, hogy a saját igényeidet tartsd szem előtt. Ne akarj állandóan mások kedvében járni, ne hanyagold el magad és azokat a dolgokat, amik boldoggá tesznek.

Nem mutatod ki az érzelmeidet

Fejezd ki érzelmeidet természetes módon. Gyerekként arra biztattak bennünket, ha szomorúak voltunk, hogy ne sírjunk, ne keseredjünk el, és ha örültük, hogy például ne ugráljunk. Így felnőttként már sok mindent magunkban tartunk, szorongunk, nem tudunk felhőtlenül örülni.

Mások sikereihez méred a tieidet

Sokszor kevesebbnek érezzük magunkat másoknál. Olyan dolgokra vágyunk, ami másnak megadatott, de nekünk nem. Ezt felerősítette a közösségi oldalak használata, mely során azt látod, hogy az ismerősöd milyen jól néz ki, milyen szép lakása van, milyen jó munkahelye, mennyit utazik és milyen büszke a családjára. Önemésztő és felesleges a tökéletesnek tűnő élethez hasonlítani a sajátodat. Inkább örülj azoknak, akik téged szeretnek és akiket te is szeretsz, illetve annak, amid van és igyekezz abból kihozni ki a lehető legjobbat, legtöbbet.

Önemésztő és felesleges a tökéletesnek tűnő élethez hasonlítani a sajátodat Forrás: Shutterstock

Mások véleménye számít

A legtöbb ember másokra próbál jó benyomást tenni, megfelelni mások elvárásainak. Saját helyzetedet és körülményeidet te magad ismered a legjobban, ne mások véleményétől tedd függővé a döntéseidet. A szakértők úgy gondolják, hogy azok, akik túlságosan sokat adnak mások véleményére, jóval hajlamosabbak a szorongásra, depresszióra.

Játszod az áldozatot

Vállalj felelősséget azért, amit teszel. Ha hibázol, ismerd be és ne másokat okolj. A felmerülő problémáidat csak így tudod megoldani és más alkalommal elkerülni a hasonlókat.

Haragtartó vagy

Ha haragot érzünk valaki iránt, magunknak ártunk a legtöbbet. Ez az emóció ingerlékennyé, frusztrálttá tesz mindenkit és gyakran más negatív érzések, mint féltékenység, irigység, düh kísérik. Mindez komoly egészségügyi kockázatokat jelent, a depresszió és a szív-érrendszeri betegségek melegágya.

Rágódsz a hibáidon

Élete során mindenki követ el kisebb-nagyobb hibákat. Arra összpontosíts, mit tanulhatsz ezekből és ne arra, hogy miért és hogyan követhetted el. Engedd el, ne omolj össze! Ne rágódj, ha hibázol!

Ne rágódj a hibáidon, arra összpontosíts, mit tanulhatsz belőle Forrás: Shutterstock

Hipotéziseket gyártasz

Hajlamosak vagyunk olyan feltételezéseket gyártani, hogy mit gondolnak rólunk mások. Felesleges ezeken filozofálni, biztos, hogy sok esetben ezek a gondolatok a képzelet szüleményei.

A félelmeid uralkodnak feletted

Talán a legnehezebb próbálkozás félelmeink legyőzése. Az állandó félelmek és szorongások megbénítják az embert, és megakadályozzák a felhőtlen boldogságot.

Túl sokat foglalkozol a múlttal és a jövővel

Koncentrálj a jelenre! A múltat megváltoztatni nem tudod, a jövőt nem ismerheted előre. Nagyon jellemző, hogy a múlton rágódunk vagy a jövő miatt aggódunk. Ne engedd, hogy ezek beárnyékolják a jelen boldog pillanatait!

Ez is érdekelhet: 5+1 rossz szokás, amitől korábban öregszel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.