lefújták a szépségversenyt Miss World Sarka Kata Tótpeti Lili lefújták a Miss World-öt koronavírus-járvány Rogán Cecília
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén került volna sor a világ legrangosabb szépségversenyének jubileumi döntőjére. Az első Miss World-öt 1951-ben, hetven évvel ezelőtt rendezték és hosszú évtizedeken át szünet nélkül vonultak fel a kifutón a gyönyörű modellek.

A szervezők 2020-ban a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg a szépségversenyt, így most mindenki izgatottan várta, hogy az egyéves szünet után visszatérő mustra milyen eredménnyel zárul majd. Úgy tűnt, hogy gond nélkül lezajlik a megmérettetés: az utolsó pillanatban, a döntő előtti órákban azonban minden versenyzőt hideg zuhanyként ért a bejelentés.

Lefújták a Miss World döntőjét.

Tótpeti Lili (középen) egy hónapja készült a döntőre Fotó: Koncz Márton - Origo

A helyszínen ekkor már egy hónapja ott volt Tótpeti Lili, aki Magyarországot képviselte volna a versenyen. A Miss World Hungary cím birtokosa sírva hívta fel a hazai előverseny szervezőit, Sarka Katát és Rogán Cecíliát, akik először el sem akarták hinni a történteket.

A három nő a Mokka vendége volt ma reggel, ott beszéltek a verseny lefújásának körülményeiről. Mint Sarka elmondta, nemcsak a háttéremberek, hanem a versenyző lányok között is találtak fertőzötteket, ezért döntöttek a szervezők a radikális megoldás mellett. A döntőt Puerto Ricóban rendezték volna, most azonban nem tudni, pontosan mikor szervezik meg újra.

A szervezőknek 90 napon belül kell ismét tető alá hoznia a versenyt. Ezt a kényszerpihenőt maximálisan ki fogják használni Liliék, hogy még jobban felkészülhessenek a döntőre. A céljuk megismételni Kulcsár Edina 2014-es második helyét, sőt elérni, hogy első magyarként megszerezzék a Miss World címet.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.