Kínos és vicces zoknibűnök, amelyeket már mindannyian elkövettünk

zokni zoknibűnök magazin divatbaki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jót nevetünk a divatbakikon, főleg, ha azokat mások követik el.

Ami egykor elképzelhetetlen volt, az ma már lehet, hogy követendő példa. A divat folyton változik, és míg anno kinevettek volna minket a felemás zoknik, mintás felsők vagy szőrös kabátok miatt, manapság ezért rajong szinte mindenki. Vannak azonban olyan divatbakik, amelyek jobb, ha azok is maradnak! A zoknibűnök között is találunk olyant, amit senkinek sem kellene elkövetnie.

Lyukas zokni

Mindenkinek megvan a kedvenc zoknija, amelyet a színe, anyaga, vagy a hozzá fűződő emlékek miatt szívesen hord. Az ilyen ruhadaraboktól akkor sem válunk meg, ha már kinyúltak, megfakultak vagy itt-ott pár lyuk is díszeleg rajtuk. Otthon senki sem látja, ha felveszünk egy lyukas zoknit, de szinte már törvényszerű, hogy ilyenkor csenget a postás, érkezik meg a futár, és az addig kényelmes ruhadarab hirtelen nagyon cikivé válik.

Zokni szandállal

Ki az, aki még nem szaladt ki úgy a szeméttel, hogy zokniban lépett bele a kinti papucsba vagy szandálba? Úgysem látja meg senki – gondoljuk naivan, de természetesen ilyenkor jön szembe a szomszéd a kutyájával, vagy érkeznek a házba az új albérlők. A zokni és szandál kombinációja az egyik legkínosabb öltözködési baki, amelyből bizonyos körökben mégis divat lett.

Felemás zokni

Ma már az sem ritka, hogy valaki eltérő színű cipőt visel, hiszen divat lett kitűnni a tömegből. Egy felemás cipő pedig igencsak szokatlan látvány, feltűnőbb, mint az össze nem illő zokni, amit az esetek többségében takar a nadrágszár. Régen elképzelhetetlen volt, hogy az öltözék valamely darabja is hibás legyen, ma viszont a vicces és színes zoknik korát éljük. Ha reggel a félhomályban, vagy rohanás közben felemás zoknit vettünk ki a fiókból, könnyen mondhatjuk: ez ma a divat!

Béna mintás zoknik

A mintás pólók is megosztják az embereket, de nincs hiány vicces zoknikból és fehérneműkből sem. Roppant népszerűek a mintás zoknik, amelyek közül jó pár akár még egy elegáns viselethez, öltönyhöz is passzolhat. Ha makulátlan a megjelenésünk, egy színes, diszkréten mintás zoknival feldobhatjuk a szettet és még gyerekesnek sem fognak minket gondolni. A mintákat azonban nem szabad túlzásba vinni, és ügyeljünk arra, hogy minőségi zoknit válasszunk. A többség ugyanis csak addig mutat jól, amíg fel nem vesszük.

Hosszúból titokzokni

A hosszú szárú zokni télen igazi kincs, hiszen megvédi a bokánkat és a lábunk alsó részét a hidegtől. Nyáron azonban inkább érdemes elkerülni, és nemcsak azért, mert beleizzad a lábunk, hanem azért is, mert nem túl esztétikus látvány. Sokan mégis megpróbáltuk kicselezni a divatot, és ha éppen nem volt kéznél boka- vagy titokzoknink, nos, akkor a hosszúból varázsoltunk rövidet. Lehúztuk a szárát és visszahajtottuk a sarkunkra. Ennek azonban az lett az eredménye, hogy a bokánkat vastag gyűrűben vette körül az anyag, a zokni belsejéből pedig ezerfelé álltak a kilógó cérnaszálak.

Túl rövid a zokni

Ha öltönyt viselünk, az egyik legfontosabb szabály, hogy a zokni megfelelő hosszúságú legyen. Az egyik legnagyobb divatbaki ugyanis az, ha kilátszik a lábunk a nadrágból. Ezért sem szabad öltönyhöz rövid szárú vagy titokzoknit viselni, bár ez utóbbi egyre elterjedtebb manapság. A férfiak is előszeretettel mutatják meg bokájukat, mezítláb azonban sose lépjünk cipőbe. Nemcsak azért, mert nem kényelmes, hanem mert nem is higiénikus!

Hosszú zokni és rövidnadrág

Az edzőteremben szinte mindenki így öltözik, és a kondiban elfogadott, sőt praktikus is az ilyen viselet. Az edzőzokni tartja a lábat, biztosítja a vérkeringést és elvezeti az izzadtságot, a rövidnadrág pedig kényelmes ruhadarab sportoláskor. Ez a párosítás azonban roppant kínos lehet a hétköznapokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.