50 éve minden nap Big Macet eszik a férfi: a Guinness rekordok közé is bekerült vele

étterem Guinness Rekord hamburger Big Mac
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1972. május 17-e óta, azaz 50 éve döntött úgy az amerikai Donald Gorske, hogy mindennap Big Macet eszik. Hogy miért? A válasz egyszerű: annyira ízlett neki.

Gorske általában naponta két szendvicset eszik meg, mindössze 8 napot hagyott ki az 50 év alatt - írja a guinnessworldrecords.

A férfi az ötvenedik évet ugyanabban a McDonald's-ben ünnepelte - mi mással, mint egy Big Mackel - ahol annak idején megkóstolta.

"A legjobb szendvics a világon" - nyilatkozta, és hozzátette: "Ha valami tetszik, mindig ragaszkodom hozzá".

A helyi McDonald's még Gorske portréját is kiakasztotta a falra, sőt, egy táblát is állítottak neki, amelyen ez állt „Gratulálunk Donnak az 50 évhez".

A férfi 1999-ben lett először rekorder, amely szerint ő evett az élet során a legtöbb Big Macet, szám szerint 15 490-et. Gorske azóta megdupláza a rekordját. Az elfogyasztott hamburgerek dobozát és nyugtáit minden esetben meg is őrzi.

Adódik a kérdés, más gyorséttermekben is teszteli-e a szendvicseket Gorske? Nos, azt állítja, 1984-ben megevett egy Burger King Whoppert és egy Topper dupla hamburgert, de nem nyűgözte le egyik sem, így semmi kedve más étteremláncokat kipróbálni: hű marad a Big Machez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.