Bizarr összeesküvés-elmélet M. Richárddal és Berki Krisztiánnal kapcsolatban: ez a szomorú igazság

Fotó: Koncz Márton - Origo -
M. Richárd temetés Lakatos Levente Berki Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
M. Richárd unokatestvére, Lakatos Levente reagált a durva feltételezésekre, amelyek M. Richárd temetése kapcsán kerültek elő.

A Dózsa György úti gázoló, M. Richárd és Berki Krisztián 24 órán belül vesztette életét még május elején. A két férfi életében ismerte egymást, ráadásul a temetésük is ugyanarra a napra esett. Ez a néhány tény pedig már elég volt arra, hogy egészen döbbenetes összeesküvés-elméletek kerüljenek elő. Vannak, akik biztosra veszik, hogy M. Richárd valójában nem halt meg.

A gázoló unokatestvére, Lakatos Levente hosszú posztban írt arról, hogy mi a szomorú igazság.

"Többen üzenetben a részvétüket, együttérzésüket fejezték ki, de nem maradtak el a sületlen összeesküvés-elméletes levelek sem... Szeretném mindenki figyelmét felhívni, hogy az életünk nem egy mozifilm. Regényíróként nekem is élénk a fantáziám – ezt éppen Ricsitől hallgattam a legtöbbször –, de így is elképeszt, amikor valaki azzal jön, hogy az unokatestvérem valójában nem hunyt el, hanem külföldre menekítették, ott éli világát. És őszintén szólva meg is rendít. Egyrészt azért, mert még mindig nem látjuk tisztán a halála körülményeit, az ahhoz vezető okokat, másrészt, mert a saját szememmel láttam a testét" – kezdte az író.

Hogyan gondolnák a bizonyítást? Halottfotóval? Ilyet természetesen akkor sem mutattunk volna, ha nem hamvasztással temetjük. Aztán felmerül, hogy miért nincs sírja?! Modern világot élünk, a temetkezési szokások is változnak, sokakat például hamvasztást követően "elszórnak", a család a hajós temetés mellett döntött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.