Gyászol a Fővárosi Állat- és Növénykert: elhunyt az Elefántház egykori főápolója

Forrás: Shutterstock -
halál gyász Pintér Károly Fővárosi Állat- és Növénykert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pintér Károlyra, az Elefántház egykori legendás főápolójára, elefántgondozók generációinak tanítómesterére emlékezik a budapesti Állatkert. Gyapi, ahogy mindenki ismerte, 1974-től 2012-ig több mint 38 éven át volt az állatkert munkatársa.

"A hétvégén érkezett a szomorú hír, hogy egykori munkatársunk, az elmúlt tíz évben már nyugdíjas éveit töltő Pintér Károly november 26-án, szombaton reggel, hetvenéves korában elhunyt. Miközben osztozunk a gyászoló család fájdalmában, néhány sorral emlékezünk meg azokról az évtizedekről, amelyet intézményünk dolgozójaként töltött" - olvasható az Állatkert oldalán.

Gyapi – ahogyan Pintér Károlyt mindenki ismerte – 1974 nyarától 2012 decemberéig, tehát több mint 38 esztendőn át volt az Állatkert munkatársa.

Az Elefántház főápolójaként elefántgondozók generációinak volt a tanítómestere, éspedig nemcsak a fővárosiaknak, hanem sok vidéki elefántos kollégának is. Emellett az ismeretterjesztés sem állt távol tőle, a szakkörös, vagy a nyár néhány napját állatkerti táborban töltő gyerekeknek, vezetett sétákon résztvevő felnőtteknek tartott ismeretterjesztő előadásai és élő bemutatói alighanem sok-sok, az elefántok iránt érdeklődő ember számára emlékezetesek mind a mai napig.

"Emlékét kegyelettel megőrizzük, és osztozunk a gyászoló család fájdalmában" - zárta sorait a budapesti Állatkert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.