40 ezer ecstasyt vett be egy férfi és túlélte

Forrás: DPA/AFP/Ulrich Perrey -
extasy drog ecstasy rekord
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár emberünk nem egy ültő helyében nyakalta be ezt a rengeteg kábítószert, a 40 ezres adag évekre elosztva is tetemes mennyiségnek számít, kiváltképp az eggyel mögötte „kullogó" rekorder teljesítményéhez viszonyítva.

A Bors értesülései szerint a most 37 esztendős férfi 21 és 30 éves kora között összesen 40 ezer ecstasytablettát szedett be, s ezt a tényt orvosi jelentések bizonyítják. A sajtó által csak A. úrként megnevezett illető az első két évben hétvégénként öt tablettával kezdte, utána három évre átlépett napi 3,5 tablettára, az utolsó négy drogmámoros évben azonban alaposan belehúzott: átlagosan napi 25 ecstasy volt az adagja.

Forrás: DPA/AFP/Ulrich Perrey

Viszonyításképpen: az előző csúcstartó összesítve 2000 darabnál állt meg, ennek fényében pedig jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy A. úr vajon hogyan élte túl azt a 9 évet.

Az angliai Surrey-ben élő férfit kezelő Dr. Christos Kouimtsidis elárulta: páciense annyi drogot fogyasztott, hogy a leszokást követően, az utolsó tabletta bevétele után több hónapon át módosult tudatállapotban volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.