Férgeket találtak egy férfi herezacskójában - szúnyog fertőzte meg

Forrás: Shutterstock -
herezacskó India fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizarr diagnózist állítottak fel egy 26 éves indiai férfinál, aki nagyjából egy hónapig furcsa altesti tüneteket tapasztalt.

Az Új-Delhiben élő páciens gyulladásra, fájdalomra panaszkodott, melyet a heréi környékén észlelt, illetve gyakran alacsony láz is jelentkezett nála. Az ultrahangvizsgálatot követően a szakemberek azonnal felfedezték a parányi élősködőket a herezacskója bőre alatt. Kiderült, hogy a Wuchereria bancrofti nevű fonálféreg fiatal példányai rejtőztek az illető nemi szervében, ahol egy szúnyogcsípést követően telepedtek meg.

Forrás: Shutterstock

A Wuchereria bancrofti egyedei akár 8 évig is élhetnek és a nyirokerekben fejlődnek ki. Párosodásukat követően utódok tömegei jöhetnek létre, ezek a testben vándorolva gyulladásos betegséget, végtagfilariázist okozhatnak. A fertőzés általában gyermekkorban kezdődik, az idő előrehaladtával pedig súlyosbodik, akár fogyatékosságot okozva. Bár esetenként műtétre van szükség, a betegség parazitaellenes gyógyszerrel általában három hét alatt kezelhető – írja a 24.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.