Elegük volt a vádaskodásból, visszaad Kínának két óriáspandát egy amerikai állatkert

Forrás: Shutterstock -
Kína panda Amerika állatkert
Húsz év után visszaküld Kínának két kölcsönvett óriáspandát az egyesült államokbeli Memphis állatkertje. Az állatvédők örömmel fogadták a hírt, mert szerintük a pandák egészségi állapota jelentősen megromlott az utóbbi időben.

Ya Ya és Le Le végleges hazaküldéséről szerdán döntöttek, néhány hónappal azután, hogy állatvédő szervezetek azzal vádolták meg az állatkertet: nem gondoskodik megfelelően az emlősökről.

Az állatvédők felszólították az állatkertet, hogy a jobb minőségű élelem biztosítása mellett több időt engedélyezzenek nekik a szabadban és mihamarabb helyezzék át őket egy pandamenhelyre.

Az állatkert szóvivője szerint azonban az állatok Kínába való visszaküldésének semmi köze nem volt az érdekvédő csoportok követeléséhez.

Forrás: Shutterstock

Ya Ya és Le Le 2003-ban érkezett Memphisbe. A korábban megújított, a kínai állatkertek szövetségével kötött kölcsönszerződés 2023-ra irányozta elő a visszatérésüket.

Az óriáspandák veszélyeztetett fajnak minősülnek, ugyanis természetes élőhelyeiken a folyamatos erdőirtás miatt a kihalás fenyegeti őket.

A Természetvédelmi Világalap becslése szerint körülbelül 1800 panda él szabadon, és további 500 a világ állatkertjeiben. Az állatkert szerdai közleménye szerint a két panda azon kívül, hogy megannyi látogatót csábított az állatkertbe, a létesítmény kutatásaiban is fontos szerepet játszott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.