"Végigfutott a fejünkön, hogy nem találnak meg minket" - megszólalt a Magas-Tátrából kimentett hegymászó

megmentés hegymászó hegymászás Magas Tátra Magas-Tátra Szlovákia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyar turistákat kellett megmenteniük a szlovák hegyimentőknek, miután a rossz időjárási körülmények miatt a szlovák Nagy-Tarpataki-völgyben ragadtak. Az egyikük, Várkonyi Gábor egy rövid interjúban beszélt félelmetes élményeiről.

Várkonyi Gábor elmondása szerint tavaly már megcsinálták ezt a túrát, ám hiába volt ismerős a terep, az időjárási körülmények megnehezítették a táv teljesítését. Mint mondja, hiába viseltek hótalpakat, folyamatosan beszakadtak a hóba, és a céljuk előtt pár száz méterrel vissza kellett fordulniuk.

A hegymászó az RTL Híradónak mesélt arról, hogy egy ponton nem láttak semmit, és eljött a pillanat, amikor attól féltek, hogy ott fognak meghalni.

"Végigfutott a fejünkön, hogy nem találnak meg minket, lehet, hogy nem fogjuk kibírni, lehet, hogy itt elfáradunk, ledőlünk, elalszunk és nem kelünk fel többé.

Bármilyen dolog végigfut az ember fején. Egyszerűen tovább kellett menni, nem volt más lehetőség" - fogalmazott.

"Az utolsó 10 percben, mielőtt ránk találtak volna, ott volt mind a kettőnknél az abszolút mélypont "

- tette hozzá Gábor, akit társával együtt szlovák hegyimentők mentették meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.