Klasszikus zenével küzdenek a bűncselekmények ellen több McDonald’s-ban

Forrás: shutterstock.com -
McDonald's Beethoven vandálok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Királyságban egyre több McDonald's-ban szól klasszikus zene a popslágerek helyett, hogy csökkentsék a bűncselekmények számát.

Az egyik walesi McDonald's-ban Beethovent hívják segítségül a vandál fiatalok megfékezésére. Az Egyesült Királyságban már több éttermükben is bevezették ezt a stratégiát, ami egyre inkább hatékonynak bizonyul. A kora esti és éjszakai órákra tervezik, hogy klasszikus zenét játszanak, éjszakára pedig lekapcsolják a wifi-t.

Forrás: shutterstock.com

Egy londoni éttermükben már 2018-óta klasszikus zene segítségével csökkentik a vandalizmust, miután az azt megelőző évben 71 bűncselekmény történt. A LadBible szerint a brit McDonald's-okba sok fiatal bajkeverő jár időt tölteni, azonban a klasszikus zene mérhetően befolyásolja a vendégek viselkedését.

Egyébként már 65 londoni metróállomáson szól évek óta klasszikus zene, ami 18 hónap alatt 33 százalékkal csökkentette a rablásokat, 25 százalékkal a személyzet elleni támadásokat, és 37 százalékkal a vandalizmust.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.