Így soha többé nem esik szét a tükörtojás fordítás közben - Videó

főzés tipp tükörtojás
Bár a világ legegyszerűbben kezelhető alapanyagának tűnhet, megannyi konyhai katasztrófa forrása lehet a tojás: letapad, szétesik, elreped, a sárgája szétfröccsen, a tökéletes főzési időt elszámoljuk, és még sorolhatnánk.

Egyet se félj! Egy kreatív tiktoker azok segítségére sietett, akik hajlamosak bénázni a tükörtojás elkészítésénél.

Az elmélet egyszerű: ha a fehérje majdnem kész, egy spatulával alányúlunk és laza csuklómozdulattal megfordítjuk a tojást, hogy a másik oldalát is megsüssük. A gyakorlatban azonban gyakran megtörténik a baj: a spatula nem megfelelő használata miatt a tojás szétesik, a sárgája pedig szétfolyik.

@notjustbored1214 That video erked me so bad it had me up at 1 am making eggs #egg#lifehack#justbored♬ original sound - Notjustbored

Az új tiktokos módszer egyszerű megoldást kínál erre a problémára. Csak egy fedőre lesz szükségünk: a tojást óvatosan a fedő belsejébe csúsztatjuk, majd visszafordítjuk a serpenyőre. Így tulajdonképpen az edény fedele lesz a spatulánk, amelynek segítségével megfordíthatjuk a tojást anélkül, hogy közvetlenül alá kellene nyúlnunk.

A módszer sikere nagyban függ a megfelelő mennyiségű zsiradéktól, amellyel a tojás könnyedén átcsúszhat a fedőre. Fontos még, hogy a tűzhely által biztosított hőmérséklet legyen közepes, hogy a zsír ne égjen oda.

Ha kíváncsi vagy, milyen extra tippel biztosíthatod be még jobban a folyamatot, olvasd el a Mindmegette cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.