Így soha többé nem esik szét a tükörtojás fordítás közben - Videó

főzés tipp tükörtojás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a világ legegyszerűbben kezelhető alapanyagának tűnhet, megannyi konyhai katasztrófa forrása lehet a tojás: letapad, szétesik, elreped, a sárgája szétfröccsen, a tökéletes főzési időt elszámoljuk, és még sorolhatnánk.

Egyet se félj! Egy kreatív tiktoker azok segítségére sietett, akik hajlamosak bénázni a tükörtojás elkészítésénél.

Az elmélet egyszerű: ha a fehérje majdnem kész, egy spatulával alányúlunk és laza csuklómozdulattal megfordítjuk a tojást, hogy a másik oldalát is megsüssük. A gyakorlatban azonban gyakran megtörténik a baj: a spatula nem megfelelő használata miatt a tojás szétesik, a sárgája pedig szétfolyik.

@notjustbored1214 That video erked me so bad it had me up at 1 am making eggs #egg#lifehack#justbored♬ original sound - Notjustbored

Az új tiktokos módszer egyszerű megoldást kínál erre a problémára. Csak egy fedőre lesz szükségünk: a tojást óvatosan a fedő belsejébe csúsztatjuk, majd visszafordítjuk a serpenyőre. Így tulajdonképpen az edény fedele lesz a spatulánk, amelynek segítségével megfordíthatjuk a tojást anélkül, hogy közvetlenül alá kellene nyúlnunk.

A módszer sikere nagyban függ a megfelelő mennyiségű zsiradéktól, amellyel a tojás könnyedén átcsúszhat a fedőre. Fontos még, hogy a tűzhely által biztosított hőmérséklet legyen közepes, hogy a zsír ne égjen oda.

Ha kíváncsi vagy, milyen extra tippel biztosíthatod be még jobban a folyamatot, olvasd el a Mindmegette cikkét!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.