Vasvillával támadt egy férfi Balatonőszödön a Google utcaképeket készítő autójára

Forrás: Mariusz Sienko -
Balatonőszöd Google vasvilla utcakép Google Street View rongálás
Márciusban jelezte a Google, hogy ismét megjelennek majd a magyar utakon az utcaképeket készítő autók. Hogy erről tudott-e a rongáló, vagy sem, mindenesetre 2023. május 22-én, miután leállította az autót, vasvillával kezdte megrongálni a kamerarendszerét. 

Kaposváron tűntek fel az elmúlt néhány hétben a jellegzetes Google-autók. Volt, ahol jól fogadták az utcaképeket készítő kocsikat, ám nem volt ez mindenhol így. Balatonőszödön vasvillával támadták meg az egyik autót, melyben komoly anyagi kárt is tettek

Google Utcakép, autó Forrás: Mariusz Sienko

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Sonline-t arról tájékoztatta, hogy valóban történt ilyen; az akkor még ismeretlen tettes sérelmezte, hogy egy utcaképet engedéllyel rögzítő kamerás autó felvételeket készített a környékről. Az autó vezetőjét félreállította, kérdőre vonta, majd a nála lévő vasvillával megrongálta a kamerarendszert, amit ezzel teljesen tönkretett. Az autó sofőrje értesítette a rendőröket, akik az agresszív férfit rövidesen elfogták és előállították a siófoki rendőrkapitányságra.

A nyomozók az 51 éves balatonőszödi férfit rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.