Az arctorna nem grimaszolás, nem masszírozás, hanem szkander a ráncok ellen

száj arctorna gyakorlat izomépítés szem
Toka? Ráncok? Gravitáció? Mutatunk néhány olyan gyakorlatot, melynek segítségével te is tehetsz ellenük. 

Mondják, hogy a plasztikai sebészet csodákra képes, ám drága és nem kockázatmentes. Van, aki havonta jár ilyen-olyan feltöltésekre és injekciókra, kozmetikai kezelésekre és más szépészeti beavatkozásokra, és van, akinek a gondolattól is borsódzik a háta.

Mindegy, melyik tábort erősíted: ha kipróbálod a következő néhány arctorna-gyakorlatot, látni fogod, milyen eredményeket hozhat egy nem is olyan könnyed arcmozgás.

"Tátogás" a feszes állért

Első lépés, hogy nyissa ki a száját, és az alsó ajkát húzza befelé, miközben a felső ajkát, feszítse rá a fogsorára. Akkor csinálja jól a gyakorlatot, ha a szája résnyire nyitva van, de nem mosolyog! És most elkezdődhet a torna: az ajkait tartsa a felvett pózban, majd csukja be és nyissa ki a száját,miközben az állán felfelé húzza a bőrt.

"Tátogás" a feszes állért Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 Lena Nester/Shutterstock. No use without permission./Lena Nester

Hunyorgás a szemráncok ellen

Helyezd a tenyeredet a szemed sarkához, majd az arcbőrt feszítsd meg egy kicsit a halánték irányába. Próbálj hunyorítani és így megtartani a pózt eleinte 10, később 15 másodpercig. A gyakorlat végén csukd be a szemeidet.

Jó, ha tudod!

Az arcnak ugyanolyan izmai vannak, mint a testünk többi részének, csak kisebbek és más irányba állnak. Az arctorna olyan, mintha edzőtermi súlyzókkal dolgoznánk, az erőt az izmainkkal fejtjük ki, a kezeinkkel pedig nagy erővel ellentartunk, így építjük az (arc)izmainkat. Az arctorna nem holmi grimaszolás vagy masszírozás, inkább szkanderezés, vagy árral szemben úszás.

Ha szeretnéd tudni, mit tehetsz toka ellen, vagy a teltebb ajkakért csupán arctornagyakorlatokkal, olvasd el a Diéta és Fitnesz cikkét, érdemes!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.