Plasztikahatás “pofitnesszel” - fiatalító arcjógagyakorlatok az üde, feszes bőrért

kozmetika bőr fiatalság szépségápolás arcjóga magazin arctorna bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha alakunkat edzéssel tartjuk karban, miért ne alkalmazhatnánk többek között ezt a technikát is fiatalságunk megőrzéséért és az orca kisebb szabálytalanságainak korrigálásáért?

Az arcjóga nem újkeletű szépségápolási technika, ám csak néhány éve tett szert világméretű népszerűségre. A legtöbb forrás Japánból eredezteti, innen származnak legismertebb képviselői is, például Koko Hayashi, aki a Kardashian-családot is trenírozta, illetve Fumiko Takatsu, aki egy szörnyű autóbaleset után varázsolta újjá vonásait arctornagyakorlatok segítségével.

Természetesen nem csak ők oktatják az érdeklődőket a speciális technikákra: élő és online kurzusokon is rengetegen mutatnak be arcjógagyakorlatokat akár ingyenesen is.

Az arctorna eredményességét már számos alkalommal igazolta a tudomány: nemcsak kozmetikai célokra, hanem különféle egészségügyi problémákra, például stroke utáni állapotból való regenerálódásra, illetve arcidegbénulás kezelésére is rendszeresen alkalmazzák (utóbbi esetében elektromos stimulálással edzik az arc problémás területeit).

A kor előrehaladtával a bőr saját kollagéntermelése lelassul, az arcizmok veszíthetnek teltségükből, illetve a túldolgoztatott régiókban, például a homlokon és a szájszegletben ráncok alakulnak ki. Sokan súlygyarapodás vagy fogyás során tapasztalják meg vonásaik „szétesését", ám az arcjógával ezekben az esetekben is rendkívül látványos javulást lehet elérni.

Összegyűjtöttük a hat legproblémásabb arcterületet, melyeket rendszeresen edzve megelőzhető a bőr megereszkedése és a mély ráncok kialakulása.

Homlok

A sok homlokráncolás és szemöldökfelvonás bizony egy idő után meglátszik a bőrön: vízszintes, illetve függőleges vonalak jelzik a gyűrődési pontokat, melyek kialakulásának elejét veheted például az alábbi gyakorlatokkal.

Szemkörnyék

Tegyük a szívünkre a kezünket: sajnos nem áll mindig módunkban annyit aludni, amennyire a szervezetünknek szüksége van, erre rátesz még egy jó nagy lapáttal a sűrű telefonozás, a monitornézés és az esetleges káros szokások is. Szerencsére ez a finom terület is karban tartható némi különleges tornával.

Orcák

Sajnos nem elég, ha alapvetően mosolygós típus vagy, ennek a viszonylag nagy zónának speciális edzésre van szüksége ahhoz hogy mindig telt, hangsúlyos és feszes maradjon. Kontúrjaidat nemcsak tápláló szérumos, olajos masszázzsal, hanem célzott izommunkával is felturbózhatod – mutatjuk, hogyan.

Orr

A kor előrehaladtával a szaglószerv megereszkedhet vagy épp formátlanná válhat, ám szerencsére tucatnyi gyakorlat létezik, melyek visszafordíthatják ezt a folyamatot.

Szájkörnyék

Nemcsak a sokak életét megkeserítő nevetőráncokon és az ajkak körül húzódó apró vonalakon, a száj teltségén is sokat javíthatsz kitartó arcjógázással. Íme, néhány bombabiztos gyakorlat ezekre a kényes pontokra.

Toka

Ezt a bosszantó szépséghibát sajnos a genetika is nagyban befolyásolja, egyeseknél már egészen pici súlyfelesleg is erre a területre vándorol. Tudatos életmóddal és lokális masszázzsal, edzéssel azonban sok esetben sikerrel visszaszorítható az áll alatti rész és a nyak megereszkedése, zsírosodása.

Nyitókép: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.