3+1 házipraktika, hogy ne egyenek meg a szúnyogok

Forrás: Science Photo Library via AFP/SEBASTIAN KAULITZKI/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Sebastian Kaulitzki/Science Phot -
csípés szúnyog szúnyoginvázó terasz házipraktika
Akár kirándulunk, akár a kertünkben grillezünk, de még ha csak az ágyunkban fekszünk is, nagy eséllyel megtalálnak minket a szúnyogok. Ha pihenni szeretnénk, már a zümmögése is nagyon zavaró, nem beszélve a csípését követő viszketésről. Nézzük, hogyan tarthatjuk távol magunktól a kis vérszívókat. 

1. Citromfű

Leveleinek erős illata elriasztja a szúnyogokat, ha ebből főzünk teát vagy a koktélunkba tesszük, jó eséllyel nem környékeznek meg minket a szúnyogok.

2. Bazsalikom

A bazsalikomnak minden teraszon és konyhakertben helye van. Az olasz ételek alapfűszere, de kevesen tudják, hogy a szúnyogok ellen is hatásos lehet. Metsszük meg gyakran a palántát, így gyorsabban nő a növény, a vágások mentén pedig erőteljesebb lesz az illata, ami a szúnyogokat távoltartja.

Tavasztól őszig az idegeinkre mennek a szúnyogok Forrás: Science Photo Library via AFP/SEBASTIAN KAULITZKI/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Sebastian Kaulitzki/Science Phot

3. Rozmaring


Virágos változatából nemcsak szép, de praktikus is lehet az asztaldísz. Illata elűzi a szárnyas rovarokat, mint például a szúnyog is.

+1 Büdöske, vagyis a bársonyvirág

Ha azt szeretnénk, hogy ne legyen szúnyoginvázó a teraszunkon vagy a kertünkben, ültessünk büdöskét. A neve magáért beszél, mert nemcsak a szúnyogok, de a kártevők is elkerülik a környékét is.

További szúnyogűző tippeket a Borson olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.