Hogyan válasszuk ki a testalkatunknak megfelelő estélyi ruhát?

Forrás: Envato -
outfites PR cikk estélyi ruha
A különleges esti események, mint például a különböző estélyek, megfelelő stílust igényelnek. Érdemes azonban a testalkathoz igazítani a bankett outfites estélyi ruhákat. Hogyan nézhet ki bárki lenyűgözően, függetlenül a körte, homokóra, alma vagy téglalap alakjától? Nos, ennek nézünk utána. Ha érdekel, tarts velünk!
Forrás: Envato

Esti styling – mi jellemzi?

Az esti stílus a hivatalos bulikra vonatkozik, ideértve a díjátadó gálákat, az elegáns stílusú esküvőket vagy akár a banketteket. A meghatározott öltözködési kóddal rendelkező meghívásokhoz illeszkedő estélyi ruhákra meglehetősen konkrét szabályok vonatkoznak. Nem illik túl lazán vagy túl kifinomultan öltözni. Mi a ruhakód a nők számára?

  • Hosszú, elegáns ruhák különböző stílusú ujjakkal,
  • hosszú ruha helyett választhatunk koktél vagy midi változatot is,
  • a ruhához elegáns, oszlopos vagy magas sarkú cipőt illik választani,
  • a kiegészítők is fontosak, mint például egy borítéktáska, illetve az elegáns, finom ékszerek.

Itt is hagyunk egy szenzációs estélyi ruha linket, amin érdemes körülnézni: https://modivo.hu/c/nok/ruhanemu/ruhak-es-kezeslabasok/estelyi-ruhak.

Forrás: Envato

Egy estélyi ruha a homokóra alkathoz

A homokóra figurát keskeny derék és arányosan széles váll és csípő jellemzi. A név tehát itt nagyon is helyénvaló, magát a testalkatot pedig az egyik „legboldogabb” variánsnak tartják, mert állítólag minden passzol hozzá. E szabály alól azonban vannak kivételek. Az elején érdemes hangsúlyozni, hogy milyen stílusok fognak itt leginkább működni: testreszabott estélyi ruha ceruza szabással, szűk testhez szabott ruhák, boríték ruhák. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne választhatnál kiszélesedő vagy A-vonalú estélyi ruhát, de érdemes figyelni arra, hogy ne zavarják meg a sziluett arányait.

Hogyan válasszunk ruhát körte alakra?

A körte alakú sziluettet meglehetősen erős bemélyedés jellemzi a derék vonalában, illetve további tipikus paraméter a karcsú vállak, valamint a széles csípő és comb vonal. Ebben az esetben a legjobb a felső részek feltárására összpontosítani. Milyen alkotásokra érdemes fogadni? Nem nyúlhatsz mellé a spanyol nyakkivágással, az ingruhákkal, a hercegnő stílusokkal, illetve a hosszú A-vonalú estélyi ruhákkal.

Mi az estélyi ruha megfelelő fazonja alma sziluettre?

A nagyobb mellek, az enyhén lekerekített has, a derékvonal hiánya és a karcsú, formás lábak az alma alkat jellemzői. Ha ez a leírás vonatkozik rád, inkább a sziluett alsó részeire szeretnél összpontosítani, és nem bánnád, ha a kicsit szélesebb felsőt elfedhetnéd, fogadj a boríték ruhák, a hosszabb V-kivágásos kreációk fazonjaira! Ha szeretnéd elrejteni a pocakot, kerüld az elasztikus anyagokból készült, szorosan illeszkedő modelleket.

Hogyan lehet egy estélyi ruhát téglalap alakú figurához illeszteni?

A téglalap vagy H-alakú sziluett jellemző vonása a derékvonal hiánya, illetve az arányos vállak és csípő. Gyakran, talán eléggé sajnálatos módon, ezt a sziluettet fiúsnak nevezik. Ha azonban elegánsan és előkelően szeretnél kinézni, fogadj a borítékos aljú ruhákra, az aszimmetrikus fazonokra és az egyértelműen hangsúlyos derékkal rendelkező modellekre, például a ruha anyagától eltérő színű övekre. Ilyenkor is ajánlott a mini hosszúság, és mindenképpen érdemes elkerülni a túlméretes vágásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.