Tippek a cicabiztos kert kialakításához: a kerítést semmiképp ne feledd

Forrás: Shutterstock/Artdi101 -
kerítés cica macska
Rengeteg veszély leselkedhet a macskákra a kertben. Teljesen ki nem védhetjük a bajt, de tehetünk arról, hogy kisebb eséllyel sérüljön meg a cica.

A szabadban még egy jól táplált szobatigrist is hajt a vadászösztön! Nem kell attól tartanunk, hogy esetleg mérgezett egeret zsákmányol a szomszédban, ha a legalább 180 cm magas kerítést megtoldjuk a tetején 45 fokos szögben visszahajlított csirkehálóval, lent pedig betömjük a réseket. Hagyjunk a kertben szabad felületet, hogy a cica kedvére hempereghessen, és legyen egy füves rész vagy egy pad, ahol háborítatlanul sütkérezhet, lustálkodhat - javasolja a Lakáskultúra.

Tedd biztonságossá a cicádnak a kerted Forrás: Shutterstock/Artdi101

A cica puha, laza talajon szereti elvégezni a dolgát. Helyezzünk el neki egy homokkal töltött ládát macskavécének, a díszkert kényes helyeitől pedig tartsuk távol a számára kényelmetlen kéregmulccsal, kőzúzalékkal vagy szagos macskaűző növénnyel. Négylábú kedvenceink kerülik a szúrós rózsákat, de unalmukban kóstolgathatnak a virágágyásban. Ezért ültetés előtt tájékozódjunk a növényekről, és mondjunk le azokról, amelyek nyelési irritációt, nyálzást, hányást, hasmenést, légzési zavart vagy bénulást okozhatnak (leander, hortenzia, szarkaláb, sisakvirág, páfrány és sok hagymás).

Doromboló kedvencünk az emésztés megkönnyítése és a lenyelt, a gyomrában gombóccá összeálló szőrszálaktól való megszabadulás miatt ösztönösen legel zöldet, hogy kitakarítsa a bélrendszerét. Vessünk egy cserépbe macskafüvet, hogy azt egye, ne féltett növényeinket! A legtöbb cica imádja a macskamentát. A virágos évelő erős illóolajat tartalmazó leveleinek rágcsálásától még a lusta állatok is felélénkülnek, játékossá válnak vagy randevúzni kezdenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.