A legféltettebb gondolatainkat árulhatja el a testbeszédünk

érzék illat magazin vonzalom testbeszéd
Látás, ízlelés, tapintás, hallás, szaglás persze az intuíció. Bizonyára rád is hat, ha megérzed az utcán a veled szembe jövő járókelő parfümjének illatát. Legfőképpen akkor, ha ez az illat kellemes. Vagy az is feltűnik, ha a környezetedben megszólal valaki és nagyon nyugtató a beszédhangja. Az is lehet, hogy valaki megérint. Azt is könnyen észreveszed, ha valaki messziről figyel téged. Összességében minden érzékünk arra van, hogy befogadja a környezetünkben történteket és sokszor elég egy pici impulzus, hogy erős hatást váltson ki belőlünk. 

A test beszél. Nyilvános helyre érve tudatosan vagy tudattalanul számunkra vonzó embereket keresünk. Ha meglátunk egy ilyen személyt és netán még az illata is csábító, gondolataink nagy valószínűséggel elkalandoznak. Testbeszédünk sok esetben feltárja legféltettebb belső gondolatainkat.

Mi a helyzet a személyes térrel?

A másokkal való kommunikációt és kapcsolatba lépést legfőképpen az határozza meg, ahogy a saját személyes terünkhöz viszonyulunk. Ez attól is függ, hogy milyen családban nevelkedtünk, extrovertáltak vagy introvertáltak vagyunk-e.

Ha nyitottak vagyunk és kifelé forduló a személyiségünk, hajlamosak vagyunk fizikailag is közelebb engedni magunkhoz valakit. Folyamatosan keressük mások társaságát, míg a belefelé fordulók inkább tartják a három lépés távolságot és egy közösségben is csak akkor beszélnek, ha nagyon muszáj. Fontos, hogy önbizalmunk legyen, magunkkal jóban legyünk és tudjuk mit akarunk. Így könnyebben tűnhetünk vonzónak a másik szemében.

Forrás: 123rf.com

Testünk állandó párbeszédben van a külvilággal

Míg arcvonásainkon tudatosan is tudunk változtatni, a metakommunikációban részt vevő többi testrészünk mozgása legtöbbször tudat alatt zajlik.

Egy kézfogás például sokat elárulhat rólunk. A magabiztosságot és a tétovaságot is megállapíthatjuk abból, hogy hogyan nyújt kezet a másik. Minél nagyobb az önbecsülésünk, annál vonzóbbnak látszunk.

Mindannyiunknak van egy saját esztétikai értékrendje, vannak elvárásink a másik felé. Azonban ezek néha irreálisak, hiszen általában a környezetünk és a közösségi média által kreált szépségeszményt testesítik meg.

A szem a lélek tükre

A másoknak szánt burkolt és nyílt üzeneteinkben az egyik legnagyobb szerepet a szem játssza. A szem sosem hazudik, kiolvasható minden belőle, ami bennünk van. Még a legtitkosabb vágyaink is. Minél többet nézünk mások szemébe, annál megbízhatóbbnak, magabiztosabbnak tűnünk majd.

Forrás: Behance.net/Jyo John mulloor

Fej, arc, fül, száj. Ezen testrészek alapján dől el sokak számára, hogy vonzó-e az illető. Ha a kiszemeltet nézzük, arcizomzatunk tónusosabb lesz, bőrünk simábbnak, fiatalosabbnak látszódhat.

Ha kihúzzuk magunkat, és előretoljuk mellkasukat egyfajta dominanciaigényt jelzünk. Ez a fajta testtartás az erőt képviseli. A női mell pedig egyértelműen a legfontosabb szexuális vonzerő a férfiak szemében.

A lapos has, a hát látványa és az egyenes testtartás is a vonzalom alappillérei közzé tartozik. Meghatározza az illető fellépését, kiállását, kisugárzását.

Az érzékek hálójában

Hosszú beszélgetéseket folytathatunk a másikkal anélkül, hogy egy szót is szólnánk. Csak engedjük, hogy az érzékek magukkal ragadjanak.

Forrás: Shutterstock

Mindannyiunknak egyéni illata van, amely a bőr szerkezete és a váladékokat termelő faggyúmirigy összetételéből jön létre. A természetes illatunkkal vállhatunk vonzóvá a másik számára, erre azonban rásegíthetnek a különböző parfümök, mesterséges illatok, kozmetikumok.

Testünk érzékeny, legfőképpen az érintésre. Saját magunkat vagy a másikat megérinthetjük tudatosan, vagy tudattalanul is. Flörtölhetünk, vagy "kellethetjük" is magunkat.

Ahhoz, hogy mások vonzónak találjanak minket, jól kell éreznünk magunkat a bőrünkben. A fentiek összessége egy útmutatóként szolgálhat számunkra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.