A dietetikus elárulta, mennyi tojást kellene megennünk egy hét alatt

Forrás: Shutterstock -
diéta tojás koleszterinszint dietetikus izomtömeg
Néhány évvel ezelőtt a szakemberek – legalábbis egy részük – úgy vélte, a tojás, pláne ha sokat fogyasztunk belőle magas koleszterinszinthez és emiatt szív- és érrendszeri megbetegedéshez vezet. Azóta ezt az ételt rehabilitálták, sőt, néhány étkezési irányzat, mint például a ketogén diéta képviselői úgy vélik, nincs olyan mennyiségű tojás, ami egészségtelen lenne. Most dietetikusok mondták el a véleményüket arról, hány tojást is kell megennünk hetente ahhoz, hogy a jótékony hatásait maximálisan kihasználjuk. 

A felmérések szerint a britek átlagosan mindössze négy tojást esznek meg hetente.
A legfrissebb kutatások szerint hetente 7-14 tojást nyugodtan megehetünk. Forrás: Shutterstock

A vizsgálatok során az is kiderült, hogy sokkal több egészségi előnnyel jár a tojás, mint a gabonafélék fogyasztása, és azt is megállapították, hogy aki a nap első étkezéséül tojást választ, az később is ritkábban nyúl gyorsételekhez és kevésbé lesz éhes, így tökéletes választás azoknak, akik fogyni vágynak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.