Ilyen még nem történt: fiatal vadászpilóta lett Amerika legszebb nője

Forrás: William R. Lewis/USAF/SWNS/© William R. Lewis/USAF/SWNS/William R. Lewis/Usaf/Swns -
győztes Miss America szépségverseny vadászpilóta
Madison Marsh, az amerikai légierő 22 éves alhadnagya és a Harvard Kennedy School mesterszakos hallgatója győzött a 2024-es Miss America szépségversenyen, amelyet vasárnap este rendeztek meg a floridai Orlandóban. A Colorado államot képviselő Marsh az első aktív szolgálatot teljesítő, a légierőnél szolgáló tiszt, aki elnyerte ezt a címet.

A versenyen összesen 51 szépség indult, három elődöntő után 11-en jutottak tovább. 10 lányt a zsűri választott ki, egy pedig a közönség szavazatai alapján jutott be az elődöntőbe. A 11 versenyző négy körben bizonyította rátermettségét: egy fitneszbemutatón (kifutón való séta strasszkövekkel díszített sportruházatban); egy vitakörben, amely a szépségverseny hagyományos kérdezz-felelek részét váltotta fel, és a terrorizmus, a technológia, a táplálkozás és az éghajlatváltozás témáit feszegetti; egy tehetségkutató előadáson; majd egy estélyi ruha bemutatón.

Madison Mars, Miss America Forrás: William R. Lewis/USAF/SWNS/© William R. Lewis/USAF/SWNS/William R. Lewis/Usaf/Swns


A négy forduló után már csak öt lány maradt versenyben, ők még egy kérdést kaptak: mit szeretnének elérni Miss Americaként? Marsh itt kiemelte katonai pályafutását, elmondta, hogy szenvedélyesen szeret tanulni, és feltett szándéka, hogy kiválóvezető váljon belőle.

Madison az arkansasi Forth Smith-ből származik, és már 17 évesen megszerezte a pilótaengedélyt. A Harvard légierő-képzésén végzett, majd felvette a szolgálatot, ahol vadászpilótának is kiképezték.

Madison Marsh első udvarhölgye a texasi Ellie Breaux lett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.