A szakértő most elárulja miért hasznos, ha mindig van nálad egy krumpli

Forrás: Shutterstock -
tanács krumpli vihar szakértő vezetés
Az autós szakértők szerint a zord időjárási körülmények között mindig legyen nálunk egy krumpli, hiszen az életünket is megmentheti.

A hatalmas áradásokkal és széllökésekkel teli időjárási körülmények között veszélyes lehet a vezetés, és az utakon való közlekedéskor ügyelni kell a biztonságra. Most az autós szakértők arra biztatnak minden járművezetőt, hogy mindig tartsanak a járművükben egy burgonyát.

Mindig ajánlott a zárt térben és az utakon maradni a zord időjárási körülmények között, de ez nem mindig kivitelezhető, és néha nincs más választásunk, mint beülni az autóba. És hogy biztonságban legyünk a John Clarke Motor Group szakértői megosztottak néhány praktikus trükköt, amelyekkel megvédhetjük magunkat.

Az első a listájukon az volt, hogy minden sofőr tartson elrejtve egy burgonyát a kocsijában vészhelyzet esetére. És nem, ez nem evésre való!

A krumpli segíthet, hogy biztonságban legyünk. Forrás: Shutterstock

A szakértők szerint a szélvédő külső felületéhez dörzsölve egy burgonya vágott oldalát, a szélsőséges időjárási körülmények között történő vezetés során sokat számíthat, mivel megakadályozza, hogy a szélvédő a hidegben bepárásodjon.

A szakértők arra is felhívták a járművezetők figyelmét, hogy tartsanak biztonságos távolságot az úton közlekedőktől, ami azt jelenti, hogy heves esőzés idején a szokásos távolság kétszeresét kell tartani az előttünk haladó autótól. Ennek oka, hogy a hirtelen lezúduló eső pánikba ejtheti a járművezetőket, és gyors lassításra készteti őket.

A vészhelyzeti készletet is létfontosságú eszköznek tartották, amelyet mindig az autóban kell tartani, mivel fontos, hogy a megfelelő felszerelés kéznél legyen, hogy biztonságban legyünk, ha az autónk lerobban a vihar közepén.

Amit egy vészhelyzet esetén érdemes az autóban tartani:

Egy power bank a telefonunkhoz

Figyelmeztető háromszög meghibásodás esetén

Nem romlandó élelmiszer

Víz

Fáklyák

Hőtakaró vagy ruházat

Magas látótávolságú mellény

A szakértők még azt tanácsolják, hogy vihar esetén ne használjuk a sebességtartó automatikát, ellenőrizzük indulás előtt fékeinket, lassan vezessünk és kerüljük a nagy tócsákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.