[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo]

Karácsonyi hangulat a teraszon és a kertben

2013.12.12., 00:03|Utolsó módosítás:2013. 12. 11., 23:12|

Ha sokat vagytok a szabadban, vagy csak munkából hazaérve szereted a karácsonyi hangulatot már az udvaron vagy a teraszon élvezni, akkor ugyanúgy feldíszítheted a kertet, mint a lakást.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy a ház körüli kertben fenyőfa áll, akkor néhány természetes hatású díszt arra is felaggathatsz, de általában a kerti díszítést izzósorokkal oldjuk meg, hiszen szép fényt adnak a korán ránk köszöntő estéken. Ahhoz, hogy januárban ne legyen extra magas a villanyszámla, szerezz be ledes karácsonyi fényeket: többféle színes vagy hagyományos izzósor, jégcsapfüzér, fénykábel és figura kapható a boltokban - egy őzikecsaládnak például nagyon örülnek a gyerekek.

Forrás: Thinkstock

Természetesen családja válogatja, ki mit tart giccsesnek, de ha szereted a fényeket, akár az egész kert vagy terasz ragyoghat: a kerítésre éppúgy feltekerheted a fényfüzéreket, mint a fákra vagy bokrokra: a levelüket vesztett kopár fák így egész más hangulatot árasztanak. Arra azonban mindenképpen figyelj, hogy csak kifejezetten kültéri dekorációkat használj, és a hosszabbító se tudjon beázni. Tovább segíti a spórolást, ha egy időkapcsolón keresztül biztosítod az áramot, így ki sem kell mászkálni a hidegbe emiatt. Ha a fényfüzérekkel nem bajlódnál, akkor néhány kinti mécsestartó vagy viharlámpa is meghozhatja a hangulatot a kertbe, teraszra, erkélyre, kilépőre, ahogyan egy szép, természetes asztaldísz, nagyobb piros masni, fenyő- és borostyánág, vagy néhány ajándékcsomag is.

Forrás: Thinkstock

 

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

További adatok » Időjárás »

hirdetés